Ecler cu crusta craqueline si crema caramel

Ecler cu crusta craqueline si crema caramel

image_print

De 1 martie trebuie sa fim rasfatate!  Azi m-am rasfatat cu un ecler delicios! Crusta crocanta da o textura deosebita acestui ecler.  Merita sa-l incercati macar o data!

Crusta craqueline

Am pregatit crusta craqueline cu cacao si crusta colorata.

Crusta craqueline cu cacao

 

Ingrediente

  • 25 grame unt
  • 20 grame zahar
  • 15 grame faina
  • 5 grame cacao

Crusta craqueline colorata

Ingrediente

  • 25 grame unt
  • 20 grame zahar
  • 20 grame faina
  • Putin colorant

Preparare

Omogenizam bine ambele compozitii.

Fiecare compozitie o punem intre 2 foi de hartie de copt si o intindem.

Punem foile la congelator 10-15 minute, timp in care pregatim aluatul de choux.

Aluatul de choux

Ingrediente

  • 65 grame faina
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1/4 lingurita de sare
  • 60 grame unt taiat cubulete
  • 120 ml apa
  • 2 oua mari usor batute

Preparare

Preincalzim cuptorul la 200 grade si punem hartie de copt in tava in care urmeaza sa coacem cojile de ecler.

Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu zaharul si sarea.

Intr-o cratita, punem untul si apa la foc mediu si aducem la punctul de fierbere.

Dam jos de pe foc si adaugam toata faina o data, amestecand rapid cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza toata faina.

Mutam aluatul in vasul mixerului si batem la viteza mica aprovimativ 1 minut.
Cand aluatul este caldut adaugam ouale usor batute.

Continuam sa mixam cand avem un aluat dens care curge in falduri.

Punem aluatul intr-un pos. Mai multe detalii gasiti la aceasta reteta de eclere.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Cu ajutorul posului turnam aluatul in bastoane se apoximativ 8-10 cm, depinde cat de mari doriti sa le faceti, sau in cercuri cu diametrul de 4-5 cm.

Scoatem crusta din congelator si o taiem in forme (dreptunghiuri / cercuri dupa forma pe care o dati eclerelor).

Punem tava la cuptor 15 minute la 200 grade, apoi 25-20 de minute la 180 de grade Celsius.

Lasam eclerele sa se raceasca bine dupa coacere.

 

Crema ganache caramel

Ingrediente

  • 75 grame zahar
  • 150 grame ciocolata alba
  • 200 grame smantana lichida 30% grasime

 

Pofta buna!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.