Ecler cu crusta craqueline si crema caramel
De 1 martie trebuie sa fim rasfatate! Azi m-am rasfatat cu un ecler delicios! Crusta crocanta da o textura deosebita acestui ecler. Merita sa-l incercati macar o data!
Crusta craqueline
Am pregatit crusta craqueline cu cacao si crusta colorata.
Crusta craqueline cu cacao
Ingrediente
- 25 grame unt
- 20 grame zahar
- 15 grame faina
- 5 grame cacao
Crusta craqueline colorata
Ingrediente
- 25 grame unt
- 20 grame zahar
- 20 grame faina
- Putin colorant
Preparare
Omogenizam bine ambele compozitii.
Fiecare compozitie o punem intre 2 foi de hartie de copt si o intindem.
Punem foile la congelator 10-15 minute, timp in care pregatim aluatul de choux.
Aluatul de choux
Ingrediente
- 65 grame faina
- 1/2 lingurita zahar
- 1/4 lingurita de sare
- 60 grame unt taiat cubulete
- 120 ml apa
- 2 oua mari usor batute
Preparare
Preincalzim cuptorul la 200 grade si punem hartie de copt in tava in care urmeaza sa coacem cojile de ecler.
Intr-un bol cernem faina si o amestecam cu zaharul si sarea.
Intr-o cratita, punem untul si apa la foc mediu si aducem la punctul de fierbere.
Dam jos de pe foc si adaugam toata faina o data, amestecand rapid cu o lingura de lemn, pana se incorporeaza toata faina.
Mutam aluatul in vasul mixerului si batem la viteza mica aprovimativ 1 minut.
Cand aluatul este caldut adaugam ouale usor batute.
Continuam sa mixam cand avem un aluat dens care curge in falduri.
Punem aluatul intr-un pos. Mai multe detalii gasiti la aceasta reteta de eclere.
Preincalzim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Tapetam o tava cu hartie de copt.
Cu ajutorul posului turnam aluatul in bastoane se apoximativ 8-10 cm, depinde cat de mari doriti sa le faceti, sau in cercuri cu diametrul de 4-5 cm.
Scoatem crusta din congelator si o taiem in forme (dreptunghiuri / cercuri dupa forma pe care o dati eclerelor).
Punem tava la cuptor 15 minute la 200 grade, apoi 25-20 de minute la 180 de grade Celsius.
Lasam eclerele sa se raceasca bine dupa coacere.
Crema ganache caramel
Ingrediente
- 75 grame zahar
- 150 grame ciocolata alba
- 200 grame smantana lichida 30% grasime
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018