Înghețată caramel — Alina's Cuisine

Înghețată caramel

Înghețată caramel

image_pdfimage_print

Pentru zilele toride de vara ce poate fi mai potrivita decat o inghetata?

Azi am preparat o inghetata caramel, foarte cremoasa care in contrast cu fulgii crocanti de ciocolata este si mai bine pusa in valoare.

inghetata caramel 012

Ingrediente

  • 320 g frisca lichida (eu folosesc această La Dorna)
  • 160 g lapte condensat indulcit (de exemplu acesta)
  • 100 g mascarpone
  • 100 g sos caramel (facut dupa reteta de aici sau de aici)
  • 50 g fulgi de ciocolata

Preparare

In vasul mixerului punem frisca lichida impreuna cu laptele condensat.

inghetata caramel 004Mixam pana obtinem o crema, apoi adaugam branza mascarpone si caramelul  si mai mixam putin.

inghetata caramel 005

 

Adaugam fulgii de ciocolata si amestecam usor.

inghetata caramel 006

Transferam amestecul intr-o cutie inchisa ermetic si  punem  in congelator.

Dupa aproximativ 4-5 ore inghetata este gata pentru a fi servita.

inghetata caramel 008

Scoatem vasul cu aproximativ 10-15 minute  inainte de a servi inghetata.

inghetata caramel 019

Nu uita!

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

Ai incercat aceasta reteta?

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)