
Cheesecake cu caramel
Astazi servim un desert cu branza, usor si fin. Folosind cateva ingrediente uzuale, obtinem o prajitura cu un aspect si un gust memorabile: cheesecake cu caramel.
Ingrediente pentru crusta
- 370 grame biscuiti Oreo
- 100 grame unt topit (eu folosesc de regula acest unt, si nu dau gres)
Preparare crusta
Biscuitii se rup in bucati si se maruntesc la robot, dupa care ii amestecam cu untul topit. Punem untul treptat si amestecam pana avem o pasta nisipoasa.
Pe fundul unei tavi cu diametrul de 24-26 de cm punem hartie de copt..
Biscuitii ii asezam pe fundul taviii, presand usor, avand grija sa imbracam si un pic din lateralele formei.
Punem la copt in cuptorul preincalzit la 175 de grade aproximaiv 8-10 min.
Scoatem din cuptor si o lasam la racit.
Ingrediente crema de branza
- 325 grame branza de vaci fina (eu am folosit branza Pilos, din Lidl)
- 250 grame crema de branza Philadelphia
- 225 grame zahar
- 5 oua medii sau 4 oua mari (am folosit oua de tara si am pus 5)
- 100 grame smantana grasa (minim 20% grasime)
- 2 linguri rase de amidon
- 2 linguri de coniac sau whisky
- o pastaie de vanilie
Preparare
In vasul mixerului punem branza de vaci si crema de branza si mixam la viteza mica pana se omogenizeaza (2-3 minute).
Adaugam zaharul treptat, continuand sa mixam, apoi ouale unul cate unul, omogenizand bine dupa fiecare si in continuare amidonul putin cate putin, pastaia de vanilie, smantana si coniacul.
Omogenizam totul foarte bine si turnam compozitia peste crusta de biscuiti din tava.
Imbracam forma in folie de aluminiu si o asezam intr-un vas in care turnam apa fiarta, care sa acopere cam 1/4 din fundul formei.
Coaceam cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 175 de grade aproximativ 50-60 de minute.
Dupa ce s-a copt il lasam sa ajunga in forma la temperatura camerei, dupa care il punem la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.
Pentru decorare am folosit sosul caramel pe care l-am preparat aici.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
De la prietenii Alina's Cuisine
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018