Ecler cu crema de cafea si glazura fondant
Am mai gatit ecler de casa aici si a fost foarte apreciat de toata familia. Stiam ca voi mai incerca, asa ca de data asta am pregatit ecler cu crema de cafea si glazura fondant.
Aluatul de choux se prepara la fel ca si la cealalata reteta:
Ingrediente pentru aluatul de choux
-
- 65 g faina,
-
- 1/2 lingurita de zahar,
-
- 1/2 lingurita sare,
-
- 60 g unt taiat bucatele – (82% grăsime, eu folosesc ),
-
- 120 ml apa,
-
- 2 oua mari usor batute
- un ou batut pentru uns choux-urile inainte de a le baga la cuptor
Preparare aluat de choux
Crema de cafea
Ingrediente crema de cafea
-
- 300 ml lapte
-
- ½ pastaie de vanilie sau 1 plic zahar vanilat bourbon (nu zahar vanilinat, in niciun caz, ci acest zahar vanilat)
-
- 3 galbenusuri
-
- 65 grame zahar
-
- 20 grame amidon (eu il folosesc pe acesta)
-
- 20 grame faina
-
- 1 lingura cafea solubila (ness)
- 150 g frisca batuta (eu o prepar din aceasta smantana cu 30% grasime, asa cum am aratat in aceasta reteta de cornete umplute cu frisca si tavalite prin nuca)
Preparare crema de cafea
Galbenusurile se bat putin cu zaharul,apoi se amesteca cu amidonul si faina, omogenizand foarte bine.
Laptele se pune pe foc cu pastaia de vanilie si cafeaua. Cand laptele ajunge la punctul de fierbere, se toarna pste galbensuri si se amesteca foarte bine.
Se pune amestecul din nou pe foc amestecand in continuu. Fierbem crema pana cand se ingroasa ca o ciulama tare. Punem folie alimentara pe suprafata cremei si o lasam sa se raceasca. Cand crema este rece, incorporam frisca batuta, mixand la viteza mare pana se omogenizeaza bine.
Choux-urile se inteapa in 3 puncte cu varful subtire al duiului cu care le umplem.Punem crema intr-un pos, atasam duiul cu varf ascutit si umplem cu crema prin cele 3 puncte. Sau, putem taia cojile pe mijloc si le umplem cu crema.
Le dam la rece pana pregatim glazura.
Glazura fondant
Ingrediente glazura fondant
-
- 300 grame zahar
-
- 150 ml apa
-
- 2 linguri miere
- 1 lingura cafea solubila
Preparare
Inainte de a incepe pregatirea fondantului, punem la frigider vasul gol in care vom mixa glazura.
Intr-o cratita, punem apa, zaharul se pune usor in mijloc, astfel incat sa nu atinga peretii cratitei.
Fierbem siropul la foc mic-mediu. Din cand in cand, curatam peretii cratitei cu o pensula inmuiata in apa rece. Pentru a ne da seama ca siropul este gata, picuram cativa stropi de sirop intr-un pahar cu apa rece. Daca se formeaza bilute pe fundul paharului, inseamna ca este gata.
Adaugam mierea si mutam siropul in vasul care a stat la frigider. Mixam pana cand glazura incepe sa se albeasca si sa se intareasca.
Punem un vas cu apa pe foc si deasupra lui punem vasul cu glazura intarita, avand grija ca fundul vasului cu glazura sa nu atinga apa. Adaugam cafeaua dizolvata in 2-3 linguri cu apa.
Cand glazura s-a topit, glazuram fiecare ecler, apoi le lasam pe un gratar pana se intareste glazura.
Aceasta glazura se poate face si cu cacao sau colorant.
Se decoreaza dupa imaginatie.
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018