Gogosi Krapfen

Gogosi Krapfen

image_print

Pofta de gogoși se stinge cu gogoși. Acum ceva vreme am încercat niște pufoase gogoși berlineze și am zis să încerc o nouă rețetă, cam cu același origini: gogosi Krapfen, austriece s-ar zice.

Aluatul este unul mult mai dens, mai vârtos, diferit de gogoșile clasice cu care suntem obișnuiți.

Inițial, ele ar fi trebuit suprapuse și umplute cu dulceață, însă în timp ce le-am pregătit mi s-a părut că grosimea aluatului nu este tocmai potrivită pentru a suprapune două cercuri. Prin urmare am preferat să le prăjesc individual.

Ca rezultat, au ieșit niște gogoși foarte aromate și gustoase, cu o consistență mai densă, care cred că ar fi potrivite și coapte la cuptor, pentru cei cu grijă la dietă.

gogosi nemtesti 041

Ingrediente

  • 570 grame făină (320 grame pentru prima etapă, 250 grame pentru a doua etapă)
  • 40 grame drojdie proaspătă (eu folosesc și pe canalul meu Youtube am arătat de ce)
  • 245 ml lapte (65 ml pentru prima etapă, 180 ml pentru a doua)
  • 5 gălbenușuri
  • o linguriță mică de sare
  • coaja de la o lămâie
  • 90 grame unt topit (eu folosesc )
  • 65 grame zahăr tos
  • zahăr farin pentru pudrat

gogosi nemtesti 056

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

Preparare

Într-un vas sfărâmăm drojdia și o dizolvăm în 65 ml lapte.

gogosi nemtesti 000

În alt vas amestecăm 320 grame făină cu 180 ml lapte cald.

gogosi nemtesti 002

 

Peste acest amestec, adăugăm drojdia dizolvată în lapte, omogenizăm bine, acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut 30 de minute.

gogosi nemtesti 004

 

gogosi nemtesti 007

După 30 de minute adăugăm sarea, frământăm un pic aluatul și lăsăm din nou la crescut încă 30 minute, sau până când își dublează volumul.

gogosi nemtesti 011

 

gogosi nemtesti 018

După ce și-a dublat volumul adăugăm untul topit, coaja de lămâie, zahărul, gălbenușurile și 250 grame de făină.

 

gogosi nemtesti 019

gogosi nemtesti 020Frământăm bine aluatul, care va fi foarte dens.

gogosi nemtesti 021

Asamblare

Presărăm făină pe masă și întindem aluatul într-o foaie cu o grosime de aproximativ 1,5-2 cm.

 

Decupăm aluatul cu un pahar cu diametrul de aproximativ 5-6 cm, le așezăm pe o tavă și le acoperim cu un prosop.

gogosi nemtesti 022

Se mai lasă la crescut încă 15-20 minute.

Se prăjesc în baie de ulei, la foc mic, ușor spre mediu câte 2-5 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.

gogosi nemtesti 027

gogosi nemtesti 028

gogosi nemtesti 029

Se scot pe o hârtie absorbantă, după care se pudrează.

gogosi nemtesti 037

Poftă bună!

gogosi nemtesti 044

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.