Reteta de tort MINION cu blat de vanilie insiropat, mousse de ciocolata cu lapte si mousse caramel
Tort Minion
Acum cateva zile, am fost rugata sa fac un tort reprezentand un Minion! Minionii sunt personajele acelea dragute si haioase din Despicable Me – “Sunt un mic ticalos”, care au prins asa de bine ca au devenit personaje in propriul film, Minions.
Initial am ezitat, pentru ca nu prea am experienta in torturile cu pasta de zahar, dar pana la urma m-am lasat provocata si acesta este rezultatul final ! Sper sa va placa si voua !
Oricum, un copil se va bucura de acest tort ! Iata asadar reteta mea de tort MINION cu blat de vanilie insiropat, mousse de ciocolata cu lapte si mousse caramel.
Pentru acest tort am preparat un blat din 6 oua dupa reteta de blat de aici. Daca nu vrem sa folosim cacao, inlocuim cantitatea de cacao cu o cantitate egala de faina.
Sirop de vanilie
Ingrediente sirop de vanilie
- 400 ml apa
- 200 grame de zahar
- 1 plic zahar vanilat bourbon (de genul )
Preparare sirop de vanilie
Se pune la fiert apa cu zaharul pana da in clocot. Se opreste focul si se adauga zaharul vanilat, apoi se lasa sa se raceasca.
Mousse de ciocolata cu lapte
Ingrediente mousse de ciocolata cu lapte
- 375 grame ciocolata cu lapte
- 360+270 ml frisca lichida (eu am folosit )
- Un praf de sare
- 3 lingurite gelatina granule
- 3 linguri apa rece
Preparare mousse de ciocolata cu lapte
Intr-o craticioara, amestecam ciocolata rupta bucati si 270 ml smantana lichida si le punem pe foc mic pana cand ciocolata s-a topit, dar smantana sa nu ajunga la punctul de fierbere.
Amestecam foarte bine si o lasam deoparte sa se raceasca.
Punem gelatina in apa pentru a se hidrata.
Cand ciocolata este la temperatura camerei, topim gelatina pe baie de aburi sau 15 secunde la microunde. Punem gelatina topita peste ciocolata si omogenizam.
Batem restul de frisca lichida (360 ml), apoi o incorporam in 2 etape in ciocolata.
Sos caramel
Ingrediente sos caramel
- 200 g zahar
- 100 ml apa
- 50 g unt 82% grasime
- 200 ml smantana lichida (am folosit-o pe si a fost foarte buna)
Preparare sos caramel
Intr-o cratita punem la caramelizat zaharul amestecat cu apa.
Cand acesta a devenit auriu-aramiu, adaugam untul cu grija sa nu ardem, apoi smantana lichida.Omogenizam bine si mai fierbem cateva minute. Lasam sa se raceasca.
Mousse caramel
Ingrediente mousse caramel
- 3 galbenusuri
- 350 ml lapte
- 150 g zahar
- 3 linguri amidon
- 15 g gelatina
- 200 ml frisca lichida ( este ok)
Preparare mousse caramel
Laptele se pune la incalzit.
Intr-un bol, mixam galbenusurile cu zaharul pana devin cremoase.
Adaugam amidonul dizolvat in 3 linguri de apa, omogenizam.
Adaugam laptele cald turnat putin cate putin.
Omogenizam compozitia si punem la fiert la foc mic pana cand crema se ingroasa ca o budinca.
Oprim focul si lasam sa se raceasca.Cand s-a racit adaugam in crema sosul caramel.
Gelatina se pune la hidratat, apoi se topeste pe baie de aburi sau la microunde. O adaugam in crema caramel si amestecam energic.
Asamblare
Asamblare tort
Taiem blatul in 4 foi, asezam prima foaie de blat de un suport de tort, o insiropam, punem un strat de mousse de ciocolata cu lapte, dam cateva minute la congelator, apoi cand acest strat s-a intarit un pic, punem un strat de mousse caramel.
Dam din nou la congelator, punem o foaie de blat, o insiropam, si procedam in continuare la fel cum am explicat mai sus. Deasupra ultimei foi de blat nu se mai pune mousse.Dam tortul la rece pentru 4-5 ore, apoi il putem decora cu pasta de zahar sau glazura de ciocolata, frisca, etc.
Daca doriti sa folositi pasta de zahar la decor, inainte de a imbraca tortul, ungeti-l cu un strat subtire de unt frecat cu zahar pudra.
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018