Vine, vine primavara… Macarons in toata tara!
French macarons cu crema de branza si visine
Ingrediente
-75 g faina de migdale*
-110 g zahar pudra amidon(adica din comert)
-50 g zahar cristal
-1 vf de cutit sare
-60 g albus
*in lipsa de faina de migdale se pot macina cu rasnita migdale intregi,apoi se cerne faina impreuna cu zaharul pudra.
Preparare
Se bate albusul cu varful de cutit de sare,se pune treptat zaharul cristal; albusul ramane lucios si nu are voie sa mai aiba urme de zahar (se mixeaza cam 15 minute). Cand albusul e teapan si fin, se poate adauga colorantul sau cacao (nu mai mult de o lingura rasa, pentru ca usuca compozitia)
Faina amestecata cu zaharul pudra se pune treptat in trei pasi, invartind usor cu paleta de jos in sus(cam de 40 de ori se invarte in compozitie).
Se pune compozitia in posh (sprit cu capat rotund/punga taiata mai apoi la colt) si se spriteaza gramajoare pe hartie de copt sau pe foaia speciala din silicon pentru macarons.
Dupa ce s-a umplut o tava, (foaie, plansa) se bate cu tava de masa de lucru de 4-5 ori pentru a iesi aerul din compozitie. Asa ele se aseaza mai bine si nu au bule de aer in ele (din cauza bulelor de aer ele crapa si se usuca)
Se lasa la uscat intre 30 si 60 de minute, in functie de umiditatea incaperii si de apa continuta de colorant (pudra, gel). Usca
Cuptorul se incalzeste la 130 grade Celsius; se coc aproximativ 14-15 minute. In cuptor fac piciorusul faimos.
Dupa ce se scot tavile din cuptor se pune hartia sau plansa pe ceva rece, fara tava si se lasa 10 minute la racit, apoi se desprind foarte usor fara sa se lipeasca. (reteta ii apartine Danielei Straton)
Crema de branza, ciocolata alba si visine:
100 g ciocolata alba se pune la topit cu 100 g smantana lichida pentru frisca . Nu se fierbe, doar sa se topeasca ciocolata. Lasam sa se raceasca. Separat mixam 125 g crema de branza Philadelphia cu 50 g zahar pudra. 100 g visine se scurg si se paseaza cu blenderul. Cand amestecul de ciocolata s-a racit, il adaugam treptat peste crema de branza mixand bine. Punem cu lingura din sosul de visine obtinut pana obtinem culoarea si gustul dorit. Mixam pana obtinem o crema fina si spumoasa.
- Adauga
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018