Varza noua calita cu afumatura
Pentru felul principal al acestei zile am pregatit varza noua calita cu afumatura, una din preferatele sotului, care isi incepe portia sorbind dintr-un pahar de palinca sau horinca, rece ca gheata.
Ingrediente
Preparare
Varza se spala foarte bine si se toaca cat putem de marunt.
O amestecam cu sare, piper, cimbru, putina sare de lamaie (pentru a da un gust usor acrisor), marar, boia, piper.
Preincalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
Punem o cratita pe foc. Adaugam uleiul, piperul boabe si frunzele de dafin.
Cand uleiul este incins punem ceapa si ardeiul tocate marunt. Le calim cateva minute, apoi adaugam afumatura taiata in bucati potrivite.
Le calim si pe acestea aproximativ 10 minute, dupa care adaugam varza stoarsa foarte bine de apa.
Omogenizam bine, si lasam la foc mic aproximativ 10-15 minute, dupa care punem rosiile.
Amestecam varza foarte bine, astfel incat rosiile sa fie distribuite uniform. Gustam daca mai trebuie sare si condimente.Dam cratita la cuptor pentru aproximativ 90 de minute. Aici depinde de cat de frageda este varza. Din cand in cand scoatem cratita din cuptor si o « zdruncinam » putin, astfel incat sa nu se prinda de fundul cratitei.Se serveste fierbinte cu mamaliguta, ardei iute, iar pentru doritori si smantana.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018