Varza calita cu carne de porc

Astazi, langa supa crema de pui  avem o mancare traditionala, varza calita la care am folosit pulpa si piept de porc si grasime de curcan.

idei de pranz 52

Ingrediente

  • 2 verze murate de marime medie
  • 500 grame pulpa de porc
  • 500 grame piept de porc
  • grasime de pasare sau ulei
  • o ceapa
  • un ardei capia rosu
  • sare, boia dulce, piper macinat, cimbru uscat, marar
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper negru
  • 2-3 linguri de bulion

idei de pranz 54

Preparare

Varza se taie marunt, iar daca este prea sarata se lasa inainte cateva ore in apa rece.

Ceapa se toaca marunt, ardeiul se taie pe jumatate si apoi fasii inguste.

Carnea (pulpa) se spala, se taie bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper, cimbru si boia.

idei de pranz 02

Intr-o cratita punem la foc mic grasimea de pasare sau uleiul, punem folie de dafin si boabele de piper si punem ceapa la calit cateva minute.

idei de pranz 05

Adaugam bucatile de carne (bucatile de pulpa si pipetul de porc) si le lasam sa se inabuse pana isi schimba culoarea.

idei de pranz 07

 

Adaugam ardeiul rosu.

idei de pranz 08

Varza o stoarcem bine si o amestecam cu cimbru, marar si boia.

idei de pranz 06

Scoatem bucatile de piept, adaugam varza peste carne, le amestecam bine si lasam aproximativ 10 minute pe foc mic.

idei de pranz 09

Adaugam bulionul si amestecam bine pentru a se distribui uniform.

idei de pranz 13Mai fierbem pe foc inca 10 minute, asezam deasupra bucatile de piept de porc, dupa care o punem in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 120-150 minute (depinde de cat de tare este varza).

idei de pranz 36

Se serveste cu mamaliguta si ardei iute.

idei de pranz 49

Pofta buna!