Turta dulce a copilariei

Turta dulce a copilariei

image_print

Dintotdeauna mi-a placut turta dulce, aceea cu glazura de zahar si interior moale si aromata! Pentru ca se apropie luna decembrie, multe dintre mamici mi-au cerut o reteta buna de turta dulce, asadar am inceput sa explorez, sa caut reteta de turta dulce asa cum o stim din copilaria noastra adevarata ! Dupa indelungi cautari, m-am oprit la reteta de mai jos, pe care am descoperit-o pe blogul codrudepaine.ro, care a preluat-o de pe un site rusesc. Deci, sa vedem cum se prepara:

Ingrediente

  • 1 ½ lingurita amestec din urmatoarele condimente (3 lingurite scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 1 lingurita pudra de ghimbir, ¼ lingurita coriandru macinat, 1/8 lingurita piper). Daca nu vreti sa faceti voi acest amestec, puteti cauta in magazine .
  • 480 grame faina (impartita in 150 grame +330 grame)
  • 260 grame zahar brun, merge si zahar alb
  • 125 ml apa clocotita
  • 50 grame unt topit
  • 1 ou
  • Coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de sare


turta dulce 023

Preparare

Intr-o cratita, punem o lingura de zahar (din cele 260 grame) si il caramelizam, apoi adaugam apa clocotita si asteptam sa se dizolve zaharul.turta dulce 01Adaugam amestecul de condimente, restul de zahar si amestecam panase topeste zaharul (in reteta scrie ca ar trebui ca lichidul sa aiba 75 grade Celsius).turta dulce 03 Oprim focul si adaugam 150 grame faina.turta dulce 002Amestecam foarte bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase.turta dulce 003Lasam deoparte sa se raceasca.
Cand amestecul de mai sus s-a racit, preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam tava de cuptor cu hartie de copt.
Peste amestecul caldut, adaugam oul, untul topit, vanilia, coaja de lamaie si restul de faina (330 grame). turta dulce 006Framantam aluatul pana se omogenizeaza foarte bine si formam bile de aluat. Fiecare turta ar trebui sa aiba in jur de 40 de grame. Le asezam in tava si le acoperim cu un prosop umed pentru a nu se usca pana cand terminam de modelat tot aluatul.
Punem tava la cuptor pentru 15-20 minute (eu am tinut 18 minute). Turta trebuie sa fie moale cand apasam crusta. Daca alegeti sa le faceti mici (20 grame), atunci timpul de coacere se reduce la maxim 8 minute!turta dulce 005

turta dulce 009Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Glazura pentru turta dulce

Ingrediente glazura

  • 1 albus
  • 1 praf de sare
  • putina zeama de lamaie
  • 100 grame zahar pudra vanilat
  • 2 linguri apa fierbinte

Daca doriti o glazura mai subtire, adaugati 1-2 linguri de apa fierbinte in plus.

Preparare glazura

Intr-un bol, batem albusul spuma cu sare si zeama de lamaie, apoi adaugam treptat zaharul pudra si mixam pana avem o bezea lucioasa._DSC4234

turta dulce 012Adaugam apa fierbinte si omogenizam._DSC4237
Am introdus fiecare turta in glazura, scurgand excesul si am asezat-o intr-o tava pe hartie de copt.

turta dulce 015Lasam turta pana cand glazura s-a uscat apoi o putem servi cu gandul la copilarie!turta dulce 016

Pofta buna!turta dulce 041

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.