Tort Pingu Family

Tort Pingu Family

image_print

Tort cu blat de cacao, sirop de cappuccino, mousse de ciocolata, mousse  caramel si mousse de ciocolata alba, imbogatit cu kranz 🙂

Am facut acest tort pentru o prietena care si-a dorit sa-si surprinda sotul intr-un mod frumos, dar si haios. Tema mi-a fost foarte draga, iar realizarea figurinelor a fost una migaloasa, dar pe masura ce prindeau contur, parca munca devenea si mai usoara.

tort pinguini 009

Acum la finalizarea tortului, pot spune ca este unul dintre torturile care imi sunt cele mai dragi ! Sper sa mai primesc provocari frumoase ca aceasta!

tort pinguini 012

Pentru un tort de 26 cm diametru :

Blat de cacao

Reteta de la blat de 26 cm de aici

Sirop

Ingrediente

  • 500 ml apa
  • 2 plicuri cappuccino de ciocolata
  • Esenta de rom

Preparare sirop

Se pun toate la fiert intr-un ibric. Cand dau in clocot, oprim focul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam esenta de rom.

Kranz:

Ingrediente

  • 100 grame zahar
  • 150 grame nuca

Preparare krantz

Caramelizam zaharul  apoi adaugam nucile si omogenizam. Turnam nuca caramelizata pe hartie de copt unsa cu putin ulei si lasam sa se raceasca. Dupa racire, o zdrobim la blender. Impartim kranz-ul in 3 parti egale pe care le vom adauga in fiecare mousse.tort pinguini 037

Mousse de ciocolata

Ingrediente

  • 150 grame ciocolata ( eu am folosit 100 grame ciocolata amaruie si 50 grame ciocolata cu lapte. {Puteti sa optati pentru ce tip de ciocolata va place)
  • 150 ml frisca lichida – de exemplu
  • 120 grame frisca batuta
  • 6 grame gelatina dizolvata in cateva linguri apa rece
  • O parte din kranz

Preparare mousse de ciocolata

Punem frisca lichida pe foc.

Cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupata bucati si o lasam cateva minute, apoi omogenizam foarte bine. tort pinguini 034

Cand s-a mai racorit, adaugam gelatina hidratata si topita 12-15 secunde la microunde sau la bain-marie. tort pinguini 035Amestecam bine sa incorporam gelatina, apoi adaugam frisca batuta in doua etape si kranz-ul.

tort pinguini 036

tort pinguini 038

tort pinguini 039

 

Dupa ce am facut primul mousse, incepem sa asamblam tortul.

Blatul il sectionam in 4 foi.

Pe un support, asezam prima foaie de blat, o insiropam si apoi punem mousse-ul de ciocolata. tort pinguini 040 Dam la congelator pana cand pregatim urmatorul mousse.

Mousse caramel

Sosul caramel

Mai intai pregatim sosul caramel:

Ingrediente

  • 100 grame zahar
  • 50 ml apa
  • 25 grame unt
  • 100 ml smantana lichida

Preparare

Intr-o craticioara, punem apa cu zaharul pe foc. Caramelizam zaharul, iar cand acesta are o culoare bruna-aramie, adaugam untul si omogenizam, apoi smantana lichida. Amestecam foarte bine, si  mai tinem pe foc 2-3 minute.. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.

Pentru mousse:

Ingrediente

  • Sosul caramel de mai sus
  • 2 galbenusuri
  • 150 ml lapte
  • 50 grame zahar
  • 1 si 1/4 linguri amidon
  • 6 grame gelatina
  • 200 grame frisca batuta
  • A 2-a parte de kranz

Preparare mousse caramel

Intr-un vas , amesteam ouale, zaharul si amidonul si le mixam putin.tort pinguini 042 Laptele se pune pe foc si cand ajunge la punctul de fierbere il turnam usor, in fir subtire peste ouale cu zahar si amidon.

tort pinguini 041

tort pinguini 044Omogenizam foarte bine, apoi punem tot amestecul pe foc. Amestecam continuu in crema si cand se ingroasa, oprim focul. tort pinguini 045Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, si incepem sa adaugam caramelul putin cate putin , apoi frisca batuta in 2 etape si kranz-ul.tort pinguini 046

tort pinguini 047

tort pinguini 048

Scoatem tortul din congelator si punem cea de-a 2-a foaie de blat. O insiropam si punem deasupra acest mousse caramel. tort pinguini 049Dam din nou la congelator .

Mousse de ciocolata alba

Ingrediente

  • 150 grame ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida
  • 200 grame frisca batuta
  • 6 grame gelatina hidratata cu cateva linguri de apa rece
  • A 3-a parte de kranz

Preparare

Punem frisca lichida pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere, oprim focul si adaugam ciocolata alba rupta bucati. Lasam cateva minute, apoi omogenizam foarte bine.tort pinguini 050

Cand ajunge la temperatura camerei, adaugam gelatina topita la microunde (12-15 secunde) sau la bain-marie, apoi adaugam frisca batuta si kranz-ul.

tort pinguini 052

tort pinguini 051

Scoatem tortul din congelator, punem foaie de blat,insiropam apoi turnam mousse-ul de ciocolata alba.

tort pinguini 054

tort pinguini 055

Eu am mai adaugat si un strat de kranz.tort pinguini 053Punem din nou la rece pana se intareste si acest mousse, apoi punem ultima foaie de blat, pe care de asemenea o insiropam.

tort pinguini 056

Lasam tortul la frigider cateva ore, apoi il decoram dupa preferinta. Eu am folosit pasta de zahar pentru a realiza decorul.tort pinguini 010

Sper sa va placa! Este un tort fin, cremos, delicios!

tort pinguini 032

Pofta buna!

tort pinguini 033

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

tort pinguini 028

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.