Tort Pingu Family
Tort cu blat de cacao, sirop de cappuccino, mousse de ciocolata, mousse caramel si mousse de ciocolata alba, imbogatit cu kranz 🙂
Am facut acest tort pentru o prietena care si-a dorit sa-si surprinda sotul intr-un mod frumos, dar si haios. Tema mi-a fost foarte draga, iar realizarea figurinelor a fost una migaloasa, dar pe masura ce prindeau contur, parca munca devenea si mai usoara.
Acum la finalizarea tortului, pot spune ca este unul dintre torturile care imi sunt cele mai dragi ! Sper sa mai primesc provocari frumoase ca aceasta!
Pentru un tort de 26 cm diametru :
Blat de cacao
Reteta de la blat de 26 cm de aici
Sirop
Ingrediente
- 500 ml apa
- 2 plicuri cappuccino de ciocolata
- Esenta de rom
Preparare sirop
Se pun toate la fiert intr-un ibric. Cand dau in clocot, oprim focul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam esenta de rom.
Kranz:
Ingrediente
- 100 grame zahar
- 150 grame nuca
Preparare krantz
Caramelizam zaharul apoi adaugam nucile si omogenizam. Turnam nuca caramelizata pe hartie de copt unsa cu putin ulei si lasam sa se raceasca. Dupa racire, o zdrobim la blender. Impartim kranz-ul in 3 parti egale pe care le vom adauga in fiecare mousse.
Mousse de ciocolata
Ingrediente
- 150 grame ciocolata ( eu am folosit 100 grame ciocolata amaruie si 50 grame ciocolata cu lapte. {Puteti sa optati pentru ce tip de ciocolata va place)
- 150 ml frisca lichida – de exemplu
- 120 grame frisca batuta
- 6 grame gelatina dizolvata in cateva linguri apa rece
- O parte din kranz
Preparare mousse de ciocolata
Punem frisca lichida pe foc.
Cand ajunge la punctul de fierbere adaugam ciocolata rupata bucati si o lasam cateva minute, apoi omogenizam foarte bine.
Cand s-a mai racorit, adaugam gelatina hidratata si topita 12-15 secunde la microunde sau la bain-marie. Amestecam bine sa incorporam gelatina, apoi adaugam frisca batuta in doua etape si kranz-ul.
Dupa ce am facut primul mousse, incepem sa asamblam tortul.
Blatul il sectionam in 4 foi.
Pe un support, asezam prima foaie de blat, o insiropam si apoi punem mousse-ul de ciocolata. Dam la congelator pana cand pregatim urmatorul mousse.
Mousse caramel
Sosul caramel
Mai intai pregatim sosul caramel:
Ingrediente
- 100 grame zahar
- 50 ml apa
- 25 grame unt
- 100 ml smantana lichida
Preparare
Intr-o craticioara, punem apa cu zaharul pe foc. Caramelizam zaharul, iar cand acesta are o culoare bruna-aramie, adaugam untul si omogenizam, apoi smantana lichida. Amestecam foarte bine, si mai tinem pe foc 2-3 minute.. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Pentru mousse:
Ingrediente
- Sosul caramel de mai sus
- 2 galbenusuri
- 150 ml lapte
- 50 grame zahar
- 1 si 1/4 linguri amidon
- 6 grame gelatina
- 200 grame frisca batuta
- A 2-a parte de kranz
Preparare mousse caramel
Intr-un vas , amesteam ouale, zaharul si amidonul si le mixam putin. Laptele se pune pe foc si cand ajunge la punctul de fierbere il turnam usor, in fir subtire peste ouale cu zahar si amidon.
Omogenizam foarte bine, apoi punem tot amestecul pe foc. Amestecam continuu in crema si cand se ingroasa, oprim focul. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, si incepem sa adaugam caramelul putin cate putin , apoi frisca batuta in 2 etape si kranz-ul.
Scoatem tortul din congelator si punem cea de-a 2-a foaie de blat. O insiropam si punem deasupra acest mousse caramel. Dam din nou la congelator .
Mousse de ciocolata alba
Ingrediente
- 150 grame ciocolata alba
- 100 ml frisca lichida
- 200 grame frisca batuta
- 6 grame gelatina hidratata cu cateva linguri de apa rece
- A 3-a parte de kranz
Preparare
Punem frisca lichida pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere, oprim focul si adaugam ciocolata alba rupta bucati. Lasam cateva minute, apoi omogenizam foarte bine.
Cand ajunge la temperatura camerei, adaugam gelatina topita la microunde (12-15 secunde) sau la bain-marie, apoi adaugam frisca batuta si kranz-ul.
Scoatem tortul din congelator, punem foaie de blat,insiropam apoi turnam mousse-ul de ciocolata alba.
Eu am mai adaugat si un strat de kranz.Punem din nou la rece pana se intareste si acest mousse, apoi punem ultima foaie de blat, pe care de asemenea o insiropam.
Lasam tortul la frigider cateva ore, apoi il decoram dupa preferinta. Eu am folosit pasta de zahar pentru a realiza decorul.
Sper sa va placa! Este un tort fin, cremos, delicios!
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018