Tort diplomat

Tort diplomat

image_print

Pentru ca au inceput sa apara capsunele si pentru ca simtim nevoia si de un desert mai racoros, m-am gandit sa incerc o reteta de tort diplomat pe care o am de mult timp in caietul meu de retete si cu care ma delectam in copilarie.

tort diplomat 033

Daca nu doriti capsune, se pot folosi orice alt fel de fructe preferati (ananas, portocala, kiwi, struguri, etc).

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 500 grame frisca
  • 3 oua
  • 40 grame gelatina (eu am folosit 2 plicuri jumatate din , dar se pare ca nu trebuia sa diminuez cantitatea de 40 de grame pe care o aveam trecuta in caiet – blatul a iesit ceva mai moale)
  • vanilie
  • 250 grame zahar
  • capsune
  • frisca pentru decor
  • ciocolata pentru decor
  • piscoturi (eu am facut dupa aceasta reteta)

Preparare

Se pune gelatina la inmuiat cu aproximativ o ceasca de apa rece (sa acopere gelatina de un deget).

Laptele, ouale si zaharul se amesteca si se fierb pe foc mic, amestecand incontinuu pana dispare spuma. Atentie, nu fierbeti foarte mult, altfel compozitia se taie.

tort diplomat 004

Dupa ce compozitia s-a fiert, topim gelatina pe baie de aburi si o adaugam in crema fiarta, dupa care o lasam la racit.

tort diplomat 007

Cand compozitia s-a racit, adaugam frisca batuta si vanilia si omogenizam usor.

tort diplomat 008

tort diplomat 010

Asamblare

Tapetam cu folie alimentara fundul si peretii unei cratite sau ai unei tavi cu pereti detasabili.

Asezam un rand de piscoturi si pe margine asezam capsunele bine scurse.

tort diplomat 011

Punem un strat de crema, dam la frigider aproximativ 30 de minute ca sa se inchege putin, dupa care punem inca un rand de piscoturi si restul de crema.

tort diplomat 013

 

tort diplomat 014

Punem tortul la firgider 4-5 ore sau peste noapte, dupa care il scoatem din forma inlaturand folia alimentara.

tort diplomat 018

Decoram cu capsune trase in ciocolata, cu frisca sau orice altceva preferati.

Iata cateva idei de decorare pe care eu le-am folosit:

Pe deasupra se poate adauga un strat foarte subtire de ciocolata topita.

tort diplomat 020

 

Am luat cate o capsuna, am scufundat-o in ciocolata alba topita si le-am lasat sa se intareasca.

tort diplomat 001Dupa ce s-a intarit ciocolata alba, le-am scufundat in ciocolata neagra, facand modelul de tuxedo. Cu un pos cu varf foarte fin, am facut un papion si niste nasturi.

tort diplomat 015

Am mai facut niste triunghiuri de ciocolata topita, pe care deasemenea le-am decorat cu posul fin.

tort diplomat 022

Rezultatul final

tort diplomat 024

tort diplomat 037

tort diplomat 038

 

tort diplomat 044

tort diplomat 047

 

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc![/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.