Tort de mere

Tort de mere

image_print

 

Aceasta reteta de tort de mere este simplu de preparat si foloseste ingrediente deloc pretentioase si la indemana. Rezultatul este insadeosebit, savoarea acestui tort incantand familia si musafirii.

tort de mere001

Ingrediente

Pentru o forma cu diametrul de 23 cm, avem nevoie de:

  • 12 linguri de zahar + 4 linguri apa
  • 7-8 mere (depinde de marimea lor)
  • 2 linguri de zahar
  • 75 grame unt
  • 1 lingurita de scortisoara
  • Dulceata de visine, miez de nuca (optional)

Preparare

In cratita in care preparam tortul, punem zaharul si apa pe foc, la foc mic-mediu.

Caramelizam zaharul pana devine auriu, usor brun! Atentie, sa nu devina foarte brun pentru ca va avea un gust amarui.

Rotim cratita cu grija, astfel incat caramaelul sa imbrace cat mai mult posibil peretii formei.

Lasam deoparate sa se raceasca.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Merele se spalam, le scoatem cotoarele apoi le curatam de coaja.

Le asezam in forma cu zaharul caramelizat.

tort de mere002

Presaram zaharul (cele 2 linguri), scortisoara, si optional adaugam in mijloc untul bucatele, putina dulceata si nuci.

tort de mere003

Punem cratita la cuptor aproximativ 30 de minute, sau pana cand merele s-au inmuiat (scobitoarea intra cu usurinta in mar).

tort de mere004

Cat timp merele sunt la cuptor, pregatim blatul.

 

 

Blat

Ingrediente blat

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 3 linguri de apa
  • 1 praf de sare
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic zahar vanilat bourbon/extract de vanilie

 

Preparare

Separam ouale. Albsurile se bat spuma cu  un praf de sare.  Adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana avem o bezea tare si zaharul este topit. Adaugam galbenusurile amestecate anterior cu apa si ulei  si vanilia. Mixam 2-3 minute cat sa se incorporeze. Adaugam treptat faina si amestecam usor cu un tel sau o spatula.

Cand merele s-au inmuiat, scoatem cratita din cuptor si turnam  compozitia de blat.

tort de mere005

Dam din nou cratita la cuptor pentru aproximat 20-25 minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.

tort de mere006

Dupa ce s-a copt, il mai lasam aproximativ 5-10 minute in cratita, apoi desprindem usor marginile cu ajutorul unui cutit. Punem  un platou deasupra cratitei, si cu o miscare rapida rasturnam tortul.

tort de mere007

Se lasa sa se raceasca  la temperatura camerei, apoi la frigider. Eu il las peste noapte, pentru ca blatul sa absoarba foarte bine siropul.

 

Pentru decor putem folosi 500 grame frisca batuta.

tort de mere014

Este un tort cu ingrediente la indemana, rapid si foarte gustos!

tort de mere016

Va recomand sa incercati!

tort de mere015

Pofta Buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

tort de mere014

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.