Tort cu crema mascarpone, cafea si whisky - adults only

Tort cu crema mascarpone, cafea si whisky – adults only

image_print

Pentru acest tort, este necesar să pregătim cu o zi înainte un blat de tort cu cacao, pe care îl găsiți aici.

Rezultatul este foarte gustos, cu un blat și cremă răcoroase.

tort crema mascarpone cafea whisky 044

Ingrediente crema mascaropone

  • 750 grame mascarpone
  • 450 ml frișcă lichidă
  • 3 linguri zahăr tos
  • 3 lingurițe zahăr farin
  • 75 grame ciocolată cu lapte
  • 75 grame ciocolată fondantă (eu folosesc în general , fie neagră sau cu lapte)
  • 2 lingurițe de cafea solubilă
  • 2 linguri de whisky

Preparare cremă mascarpone

Într-un vas batem cu mixerul mascarpone cu cele două tipuri de zahăr, cât să se omogenizeze și îl punem la rece.

Într-un alt vas punem pe foc frișca lichidă cu ciocolata ruptă bucăți și cafeaua dizolvată în prealabil în două linguri de frișcă, până când se topește ciocolata, dar fără să ajungă la punctul de fierbere.

tort crema mascarpone cafea whisky 012

tort crema mascarpone cafea whisky 013

Transferăm compoziția într-un vas, îl acoperim și îl punem la congelator pentru aproximativ 90-120 de minute, până când crema a început să se îngroașe.

După cele două ore o scoatem de la congelator și o batem cu mixerul, la viteză mare.

tort crema mascarpone cafea whisky 019

Adăugăm treptat crema de ciocolată în crema de mascarpone, amestecând cu o spatulă.

tort crema mascarpone cafea whisky 021

Se adaugă și cele două linguri de whisky.

tort crema mascarpone cafea whisky 022

Ingrediente sirop

  • 750 ml apă
  • 300 grame zahăr
  • 3 plicuri capuccino de ciocolată

Preparare sirop

Se amestecă ingredientele și se pun pe foc. După ce dau în clocot se mai fierb aproximativ 2-3 minute.

Ingrediente pasta de zahar

  • o lingura de gelatina granule
  • 6 linguri apa,
  • 1 lingura margarina RAMA
  • 2 linguri de miere
  • 450 grame zahar pudra

Preparare pasta de zahar

Gelatina si apa se amesteca putin ,se pun pe baie de abur si cand e topita gelatina se adauga margarina si mierea si se amesteca usor pana se dizolva.

tort crema de cioco 001

Se pune zahar pudra intr-un castron, am pus pentru inceput 400g, se adauga lichidul se amesteca cu o lingura usor incepand din mijloc si se mai adauga zahar pana se face ca o pasta groasa.

tort crema de cioco 003

Cand nu se mai poate amesteca, se rastoarna pe masa de lucru pe care punem zahar pudra si framantam bine cu zahar pana nu se mai lipeste de masa si devine ca un aluat.

Se pune in folie si se lasa la rece.

Se intareste pana a doua zi, dar se pune la temperatura camerei cu 1-2 ore inainte de a o folosi si se framanta bine cu mainile umezite putin; trebuie framantata bine ca sa nu crape.

Se presara putin zahar pe masa de lucru, se intinde, se baga mainile amandoua sub foaie si se pune peste tortul pregatit dinainte, adica indreptat si uns cu un strat de crema sau unt.

Se niveleaza cu grija.

Preparare trandafiri decor

Se întinde pasta de zahăr într-un strat de aproximativ 5-6 mm. Dacă dorim să folosim și alte nuanțe, o parte din crema de zahăr o colorăm cu colorant alimentar gel înainte de a o întinde.

tort crema mascarpone cafea whisky 016Cu un pahar cu diametrul de 6 cm se decupează cercuri și se suprapun cinci astfel de cercuri.

_DSC7903

_DSC7877

tort crema mascarpone cafea whisky 004

Se ruleaza cu grijă.

_DSC7878

 

Se taie pe jumătate.

_DSC7785

 

Se strînge ușor la un capăt. iar la celalalt capăt se desfac cu grijă petalele.

_DSC7894

 

Cu o pensulă înmuiată foarte puțin în colorant, tamponăm ușor marginile trandafirilor.

_DSC7896

 

Le lăsăm deoparte până la asamblare.

tort crema mascarpone cafea whisky 035

 

Asamblare

Secționăm blatul în 4 părți egale.

Punem primul blat pe un platou, îl însiropăm, îl ungem cu cremă, adăugăm al doilea blat și repetăm operațiunile respective până punem ultima foaie de blat, pe care o ungem cu un strat subțire de cremă.

tort crema mascarpone cafea whisky 023

tort crema mascarpone cafea whisky 024

tort crema mascarpone cafea whisky 032
Punem la rece 1-2 ore, după care îl putem decora cu pastă de zahăr sau glazură de ciocolată, cremă, după preferință.

tort crema de ciocolata 051

tort crema mascarpone cafea whisky 036

Dacă doriți să decorați cu cremă de mascarpone, măriți cantitățile cu 1/4 și păstrați o parte din cremă înainte de a vă apuca de asamblare.

tort crema mascarpone cafea whisky 043

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

tort crema mascarpone cafea whisky 042

 

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]
 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.