
Tort cu crema de ciocolata aromatizata cu crema de whisky si coaja de portocala
Blat
La aceasta reteta am facut un blat de vanilie pentru o tava de 20×30 cm, folosind urmatoarele cantitati:
Ingrediente blat
- 4 oua
- O cana de zahar (cana de 250 ml)
- 5 linguri apa
- 3 linguri ulei
- O cana de faina (cana de 250 ml)
- Un praf de sare
- 1 plic zahar vanilat (acesta, nu cel vanilinat)
Modul de preparare este acelasi ca la reteta de blat de tort de AICI.
Dupa ce s-a racit, am taiat blatul pe lungime in 2 bucati cu latura de 20 cm, apoi fiecare bucata am taiat-o in foi de blat. Am abtinut astfel 4 foi de blat pentru un tort micut cu dimensiunile de 20×20 cm.
Sirop
Ingrediente sirop
- 200 ml apa
- 100 grama zahar
- 1 plic cappucccino de ciocolata
- Cateva coji de portocala confiata
- Aprox. 40-50 ml Crema de whisky
Preparare sirop
Intr-un ibric, punem la fiert apa cu zaharul, cappuccino si coaja de portocala. Cand au ajuns la punctul de fierbere, oprim focul si lasam sa se raceasca.. Dupa ce s-a racit, adaugam crema de whisky.
Crema ganache de ciocolata cu portocala confiata si crema de whisky
Ingrediente crema ganache
- 300 grame ciocolata cu lapte
- 100 grame ciocolata neagra
- 300 ml smantana lichida
- Coaja de portocala confiata (eu am folosit cam 10-12 fasii pe care le-am rasnit)
- Crema de whisky dupa gust ( aproximativ 50 ml)
Preparare crema ganache
Punem smantana lichida pe foc. Cand ajunge la punctul de fierbere, oprim focul si punem ciocolata rupta bucati. Lasam cateva minute apoi amnestecam pana se omogenizeaza bine. Acoperim cu o folie alimentara si punem vasul la congelator cateva ore, sau la frigider peste noapte.
Cand crema s-a ingrosat, o mixam cateva minute la viteza mare, pana avem o crema fina si spumoasa. Adaugam coaja de portocala si crema de whisky si omogenizam.
Oprim putina crema pentru imbracarea tortului, restul o impartim in 3 parti.
Pe un platou, asezam prima foaie de blat si o insiropam. Ungem cu crema si acoperim cu a 2-a foaie de blat.
Continuam pana terminam foile si crema.
Dam tortul la rece aproximativ 2 ore apoi il acoperim cu crema de ciocolata pe care am oprit-o.
Pentru decor am folosit:
Ingrediente
Pentru decorul lateral:
- 300 grame frisca batuta
Pentru florile de pe suprafata tortului:
- 100 ml smantana lichida
- 125 grame mascarpone
- 2 linguri de zahar pudra
- Optional colorant
Preparare
Am mixat smantana lichida cu zaharul pudra pana cand incepe sa nu mai fie lichida. Am adaugat mascarpone si colorant si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema fina si ferma care nu cade de pe paletele mixerului.
Am colorat crema cu galben, iar int-un posa m trasat o dunga cu colorant verde. Am transferat crema in pos si am decorat cu duiul pentru lalele.
Punem tortul la rece minim 6 ore apoi il putem servi.
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018