Tort Printesa Elsa - blat de vanilie, crema de fructe de padure si crema de vanilie

Tort Printesa Elsa – blat de vanilie, crema de fructe de padure si crema de vanilie

image_print

De data aceasta, un tort Printesa Elsa, pentru o fetita deosebita.

tort princess elsa 0006

Pentru  o forma cu diametrul de 22 cm avem nevoie de blatul pe care l-am facut aici.

Reteta este cea descrisa acolo (am facut mai intai un blat din 4 oua pe care l-am sectionat in 3 foi, apoi inca un blat din 2 oua pe care l-am subtiat putin pentru a fi la aceeasi grosime cu celelalte).

Pentru blatul de 4 oua trebuie sa reduceti la jumatate cantitatile de la blatul cu 8 oua, iar la cel de 2 oua  se reduc la ¼.

Dupa coacere, blaturile se lasa sa se raceasca minim 6 ore.

Sirop

Ingrediente

  • 300 ml apa
  • 150 grame zahar
  • Extract de vanilie ( pastaie de vanilie)

Preparare sirop

Intr-un ibric se pune apa si zaharul sa fiarba. Dupa ce a dat in clocot, oprim focul si adaugam vanilia. Se lasa sa se raceasca.

Crema de mascarpone cu fructe de padure

Ingrediente

  • 200 grame fructe de padure (proaspete sau congelate)
  • 100 grame zahar
  • 1 lingura amidon dizolvat in cateva linguri de apa
  • 350 grame mascarpone (de exemplu, )
  • 200 grame frisca batuta
  • 85 grame zahar pudra

Preparare crema mascarpone

Mai intai pregatim fructele. Intr-o craticioara mica, punem fructele si cele 100 grame de zahar pe foc.
Cand fructele au inceput sa se inmoaie, dam vasul jos de pe foc si le blenduim. Punem din nou pe foc si adaugam amidonul dizolvat. Amestecam foarte bine si mai tinem pe foc pana se leaga compozitia.

tort princess elsa 003

Se lasa la racit.

Intr-un bol, punem mascarponele, zaharul pudra si fructele de padure racite. Mixam putin cat sa se omogenizeze, apoi adaugam frisca batuta .tort princess elsa 006

tort princess elsa 007

tort princess elsa 008

Mixam din nou putin cat sa se omogenizeze si frisca in crema.

tort princess elsa 009

Crema de vanilie

Ingrediente

  • 225 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 grame zahar
  • 15 grame amidon
  • 15 grame faina
  • 1 pastaie de vanilie sau 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250 grame frisca batuta

Preparare crema de vanilie

Galbenusurile se bat putin cu zaharul,apoi se amesteca cu amidonul si faina, omogenizand foarte bine.tort princess elsa 013

Laptele se pune pe foc cu pastaia de vanilie . Cand laptele ajunge la punctul de fierbere, se toarna peste galbenusuri si se amesteca foarte bine.tort princess elsa 014

Se pune amestecul din nou pe foc amestecand in continuu. Fierbem crema pana cand se ingroasa ca o ciulama tare.tort princess elsa 016

Punem folie alimentara pe suprafata cremei si o lasam sa se raceasca. Cand crema este rece, incorporam frisca batuta, mixand la viteza mare pana se omogenizeaza bine.tort princess elsa 012

Asamblare

Pe un platou punem un inel de tort cu diametrul de 22 cm. tort princess elsa 002Asezam  o foaie de blat, o insiropam si punem jumatate din cantitatea de crema de fructe de padure. tort princess elsa 001

tort princess elsa 018Punem a 2-a foaie de blat, insropam si o acoperim cu crema de vanilie.tort princess elsa 017 Punem a 3-a foaie de blat, insiropam si punem cealalta jumatate de crema de fructe de padure, apoi ultima foaie de blat, deasemenea insiropata.

Acoperim tortul cu folie alimentara si dam tortul la rece cateva ore, apoi  inlaturam inelul.

In fuctie de preferinta se poate decora cu frisca, cicolata, fructe, pasta de zahar in cazul meu !tort princess elsa 0005

Este un tort foarte racoros si gustos !

tort princess elsa 0001

Pofta buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.