Tort cu blat de sampanie si crema de branza

Tort cu blat de sampanie si crema de branza

image_print

Sursa : Pinterest

Acum ceva timp  am vazut pe Pinterest acest tort cu blat de sampanie. Mi s-a parut interesant de testat. Reteta initiala avea buttercream, dar nu sunt mare amatoare de creme care contin foarte mult unt, asa ca am inlocuit-o cu crema pe care o veti gasi mai  jos.

Este un tort foarte gustos,  blatul umed se imbina foarte bine cu zmeura si crema de branza.

 

tort cu blat de sampanie si crema de branza 89

Sa trecem la treaba !

Reductia de sampanie

Preparare reductia de sampanie si pregatire pentru blat

480 ml sampanie se pun pe foc si se fierb aproximativ 15 minute.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 02

tort cu blat de sampanie si crema de branza 09

Tapetam  fundul unei forme de copt cu diametrul de 18-20 cm cu hartie de copt. Peretii formei ii ungem cu ulei si tapetam cu faina.tort cu blat de sampanie si crema de branza 10

Preincalzim cuptorul la 175 grade Celsius.

Blat

Ingrediente blat

  • 280 grame faina amestecata cu ½ lingurita praf  de copt si ¼  lingurita bicarbonat de sodiu
  • 400 grame zahar
  • ¼ lingurita sare
  • 115 grame unt la temperatura camerei
  • 48 grame ulei de palmier (, se gaseste si in sticle de 1 litru)
  • 56 grame ulei de floarea soarelui
  • 120 ml reductie de  sampanie
  • 120 ml lapte batut la temperatura camerei
  • 180 grame albusuri (aproximativ 6)
  • ½ lingurita extract de vanilie
  • Optional ½ lingurita de esenta de migdale

Preparare blat

In vasul mixerului, amestecam faina,  praful de copt, bicarbonatul de sodiu,  sarea, zaharul la viteza mica, aproximativ  1 minut.tort cu blat de sampanie si crema de branza 07 Adaugam uleiurile si  mixam din nou pana se omogenizeaza.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 12

In alt vas, punem reductia  de sampanie, laptele batut, albusurile si  esentele.  Amestecam cu o furculita pana se omogenizeaza.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 14

Adaugam  jumatate din acest amestec in vasul cu prima compozitie si mixam la viteza mica 1 minut.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 16

Crestem putin viteza si mai mixam 2 minute.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 18

Adaugam si restul de lichid si mixam inca 2 minute.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 19Din aceasta compozitie vom coace 3 foi de blat, deci vom avea grija sa o  impartim in mod egal, pentru a avea foi egale.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 20

Coacem fiecare foaie timp de aproximativ 25-30 minute. Dupa ce s-a copt, il lasam sa se racoreasca 10 minute  in forma. Apoi desprindem usor marginile si-l  scoatem pe un gratar.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 23

Cand mai este foarte putin cald (aproape de temperatura camerei), se pune in folie  de plastic) pentru a-si pastra umiditatea foarte bine.

Procedam la fel si cu celelalte doua foi de blat.

Coulis de zmeura

Ingrediente

  • 300 grame zmeura
  • 125 grame  zahar
  • 1 lingura de amidon dizolvat in cateva linguri de apa.

Preparare

Punem  la foc zmeura cu zahar.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 24 Cand zmeura s-a inmuiat , dam jos de pe foc si trecem zmeura printr-o sita pentru a elimina samburii. Punem din nou la foc  si adaugam amidonul.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 25 Amestecam foarte bine pana cand se ingroasa, apoi oprim focul si  lasam sa se raceasca.

Crema de branza

Ingrediente

  • 400 grame crema de branza Philadelphia
  • 150 grame zahar pudra
  • 125 grame unt
  • 200 grame frisca batuta

Preparare

Intr-un vas mixam crema de branza  putin apoi adaugam untul si mixam din nou pana  se omogenizeaza. tort cu blat de sampanie si crema de branza 26

tort cu blat de sampanie si crema de branza 27

Batem separat frisca cu 2 linguri de zahar pudra.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 32Adaugam in prima compozitie zaharul pudra si frisca batuta.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 33Avem grija sa nu mixam foarte mult.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 34Trebuie sa avem 0 crema fina, spumoasa, care nu curge.

Asamblarea tortului

Pe un platou asezam o foaie de blat, o ungem cu ½ din coulis-ul de zmeura, apoi crema de branza.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 37

tort cu blat de sampanie si crema de branza 38

tort cu blat de sampanie si crema de branza 39Fixam inelul de blat, punem a 2-a foaie , coulis, crema, a 3-a foaie, coulis, crema.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 40

tort cu blat de sampanie si crema de branza 41O parte din crema avem grija sa o oprim  pentru decor. Punem tortul  la rece cam 2 ore, apoi scoatem inelul de tort si decoram dupa propria imaginatie.

Pentru ca am ales un decor care a cerut multa crema, a trebuit sa mai prepar o crema de  decor din 200 grame crema de branza si 150 grame frisca, si 2 linguri de zahar pudra.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 71

Punem tortul la frigider pentru minim  5-6 ore sau cel mai bine peste noapte.

tort cu blat de sampanie si crema de branza 91

Pofta buna !

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

tort cu blat de sampanie si crema de branza 104

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.