Tort cu blat de cacao și cremă de zmeură
Acest tort cu cremă de zmeură, pregătit pentru un băiețel care tocmai a împlinit 6 ani, conține aceeași cremă de zmeură pe care am folosit-o la rețeta de Paris-Brest și pe care am explicat-o și la rubrica de ”compoziții de tort”.
Pentru acest tort avem nevoie de:
- acest blat de tort cu cacao, cu diametrul de 26 cm,
- jeleu de zmeura,
- sirop de capuccino de ciocolata,
- crema de zmeura,
- glazura de ciocolata.
Ingrediente sirop de capuccino
- 750 ml apa
- 250-300 g zahar
- 3 plicuri capuccino de ciocolata.
Preparare sirop de capuccino
Se pun toate la fiert la foc mic. Dupa ce a dat in clocot mai fierbem 2-3 minute. Lăsăm sa se răcească.
Ingrediente jeleu de zmeură
- 350 g zmeura
- 8 linguri de zahar
- 10 linguri apa
- 1/2 plic gelatina rosie pentru decor Dr. Oetker
Preparare
Intr-o cratita, punem pe foc mediu zmeura, zaharul si apa. Amestecam din cand in ele.
Cand fructele s-au inmuiat si siropul a inceput sa se ingroase un pic, oprim focul si trecem amestecul prin sita pentru a inlatura semintele.
Siropul si piureul ramas le amestecam si le punem intr-o craticioara mica din nou pe foc.
Adaugam gelatina dizolvata in cateva linguri de apa.
Omogenizam foarte bine, si mai fierbem aproximativ un minut. Oprim focul si lasam jeleul sa se raceasca.
Cand jeleul s-a racit, preparam crema de zmeură.
Ingrediente cremă de zmeură
- 700 g frisca lichida (am folosit )
- 450 g mascarpone (de exemplu )
- 325 g zahar pudra
- 20 g gelatina
Preparare cremă de zmeură
Gelatina o punem la hidratat in apă rece.
Intr-un bol, punem mascarpone si-l mixam impreuna cu zaharul pudra si jeleul de zmeura, 2-3 minute.
In alt bol, mixam frisca lichida, pana incepe sa prinda consistenta, apoi o adaugam in crema de mascarpone si zmeura. Mixam la viteza maxima pana cand crema devine spumoasa (cateva minute, sau mai putin, depinde cat de mult a fost batuta frisca inainte).
Gelatina o topim la microunde timp de 10 secunda, o amestecam cu cateva linguri de crema, apoi o incorporam in toata cantitatea de crema.
Asamblare
Blatul de tort il taiem in 4 foi (in cazul meu). Oprim cateva linguri de crema pentru decor.
Pe un platou asezam un inel de tort, asezam prima foaie de blat in interiorul inelului, o insiropam, punem un strat de crema, acoperim si a doua foaie de blat, din nou insiropam, ungem cu crema, si continuam pana epuizam foile de blat si crema.
Punem tortul la rece 2-3 ore, dupa care inlaturam inelul cu atentie.
Pentru decor:
Preparare glazură de ciocolată
Intr-o cratita, se pune pe foc frisca lichida.
Cand a dat primul clocot, oprim focul si adaugam ciocolata rupa bucati. Lasam asa, fara sa amestecam timp de 15 minute.
Dupa 15 minute, amestecam cu o spatula pentru a omogeniza compozitia. Lasam sa se tempereze 10 minute, apoi turnam glazura deasupra tortului si-l punem la frigider pana cand glazura se intareste.
Pentru decor am mai folosit zmeura proaspata, fluturasi de ciocolata alba si neagra.
Fiecare poate decora asa cum este inspirat de moment !
Este un tort foarte racoros, apreciat de copii, dar si de parinti.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018