Tort Alina Cuisine

Tort Alina Cuisine (cu jeleu de visine, visinata, frisca, mousse de ciocolata neagra) 

Acest tort contine doua straturi de frisca si un strat de mousse de ciocolata.

tort paste 2015 59

 

sectiune tort paste 2015 01

Ingrediente

Ingrediente pentru jeleu:

  • 600 grame de visine (proapsete sau congelate)
  • 100 grame de zahar
  • o lingura de amidon
  • un plic de gelatina rosie pentru decor

Ingrediente pentru sirop:

  • zeama de la 2 borcane de 800 grame cu compot de visine
  • zahar dupa gust
  • 100 ml visinata

Ingrediente pentru mousse de ciocolata:

  • 200 grame de ciocolata neagra (70% cacao)
  • 200 ml frisca lichida pentru smantana
  • 150 grame branza Philadelphia
  • 2 linguri de zahar pudra

Blatul de 26 cmaici

1,4 kg frisca – 800 grame penru umplutura, 600 grame pentru decor (eu am facut din smantana Gusturi Romanesti de 30% grasime, cu zahar pudra, asa cum am descris la finalul retetei de aici)

sectiune tort paste 2015 05

 

Preparare

Blatul se pregateste cu o zi inainte de asamblarea tortului.

Pregatirea mousse-ului de ciocolata:

Ciocolata se rupe bucati, se amesteca cu frisca lichida si se pune pe foc, la topit, pana se inmoaie ciocolata.

tort paste 2015 02

 

tort paste 2015 07Omogenizam bine cu o lingura si o punem intr-un vas acoperit la frigider, pentru cateva ore.

Cand ciocolata a prins o consistenta cremoasa, se scoate de la frigider.

Separat, in alt bol, se freaca branza Philadelphia cu doua linguri de zahar pudra (nu mult, ci cat sa se omogenizeze).

tort paste 2015 19

Peste ciocoalata adaugam treptat crema de branza. Omogenizam bine pana devine o crema fina si spumoasa.

tort paste 2015 20

 

Pregatirea siropului:

Zeama de la compot, impreuna cu zaharul se pune la foc pana se topeste zaharul. Oprim focul si adaugam visinata. Lasam la racit.

 

Pregatirea jeleului:

Visinele se pun pe foc impreuna cu zaharul.

tort paste 2015 05

Se fierb pana spuma de deasupra incepe sa dispara.

tort paste 2015 01
Amidonul il dizolvam in 3-4 linguri de compot si il punem peste visine.

tort paste 2015 10

Il lasam cateva minute, dupa care se adauga si gelatina (Tort Gelee) dizolvata si ea in cateva linguri de compot.

tort paste 2015 12 Mai fierbem 2-3 minute si oprim focul, dupa care se lasa la racit.

Asamblarea:

Pentru asamblare se foloseste un inel de tort de 28 cm (cu 2 cm mai mare decat blatul)

Blatul de tort se taie in patru.

Asezam prima foaie de blat pe platoul de montare, insiropam, se unge cu jeleu, iar peste jeleu adaugam frisca (cam 400 de grame pe strat).

tort paste 2015 21

tort paste 2015 27

Punem a doua foaie de blat, insiropam, punem jeleul, iar peste jeleu punem mousse-ul de ciocolata.

tort paste 2015 30Punem a treia foaie de blat, insiropam, punem jeleu, iar peste jeleu adaugam frisca (400 grame).

tort paste 2015 36

Punem a patra foaie de blat si insiropam.

Il lasam la rece cam doua ore, dupa care il scoate si il decoram la alegerea fiecareia.

 

Decor “Floricele”

tort paste 2015 51

Pentru decor am folosit fulgi de migdale, coacaze, cirese confiate si buline de ciocolata alba.

Bulinele de ciocolata alba le-am inmuiat cu un capat in ciocolata neagra topita in proportii egale cu smantana lichida.