
Tort Alina Cuisine
Tort Alina Cuisine (cu jeleu de visine, visinata, frisca, mousse de ciocolata neagra)
Acest tort contine doua straturi de frisca si un strat de mousse de ciocolata.
Ingrediente
Ingrediente pentru jeleu:
- 600 grame de visine (proapsete sau congelate)
- 100 grame de zahar
- o lingura de amidon
- un plic de gelatina rosie pentru decor
Ingrediente pentru sirop:
- zeama de la 2 borcane de 800 grame cu compot de visine
- zahar dupa gust
- 100 ml visinata
Ingrediente pentru mousse de ciocolata:
- 200 grame de ciocolata neagra (70% cacao)
- 200 ml frisca lichida pentru smantana
- 150 grame branza Philadelphia
- 2 linguri de zahar pudra
Blatul de 26 cm – aici
1,4 kg frisca – 800 grame penru umplutura, 600 grame pentru decor (eu am facut din smantana Gusturi Romanesti de 30% grasime, cu zahar pudra, asa cum am descris la finalul retetei de aici)
Preparare
Blatul se pregateste cu o zi inainte de asamblarea tortului.
Pregatirea mousse-ului de ciocolata:
Ciocolata se rupe bucati, se amesteca cu frisca lichida si se pune pe foc, la topit, pana se inmoaie ciocolata.
Omogenizam bine cu o lingura si o punem intr-un vas acoperit la frigider, pentru cateva ore.
Cand ciocolata a prins o consistenta cremoasa, se scoate de la frigider.
Separat, in alt bol, se freaca branza Philadelphia cu doua linguri de zahar pudra (nu mult, ci cat sa se omogenizeze).
Peste ciocoalata adaugam treptat crema de branza. Omogenizam bine pana devine o crema fina si spumoasa.
Pregatirea siropului:
Zeama de la compot, impreuna cu zaharul se pune la foc pana se topeste zaharul. Oprim focul si adaugam visinata. Lasam la racit.
Pregatirea jeleului:
Visinele se pun pe foc impreuna cu zaharul.
Se fierb pana spuma de deasupra incepe sa dispara.
Amidonul il dizolvam in 3-4 linguri de compot si il punem peste visine.
Il lasam cateva minute, dupa care se adauga si gelatina (Tort Gelee) dizolvata si ea in cateva linguri de compot.
Mai fierbem 2-3 minute si oprim focul, dupa care se lasa la racit.
Asamblarea:
Pentru asamblare se foloseste un inel de tort de 28 cm (cu 2 cm mai mare decat blatul)
Blatul de tort se taie in patru.
Asezam prima foaie de blat pe platoul de montare, insiropam, se unge cu jeleu, iar peste jeleu adaugam frisca (cam 400 de grame pe strat).
Punem a doua foaie de blat, insiropam, punem jeleul, iar peste jeleu punem mousse-ul de ciocolata.
Punem a treia foaie de blat, insiropam, punem jeleu, iar peste jeleu adaugam frisca (400 grame).
Punem a patra foaie de blat si insiropam.
Il lasam la rece cam doua ore, dupa care il scoate si il decoram la alegerea fiecareia.
Decor „Floricele”
Pentru decor am folosit fulgi de migdale, coacaze, cirese confiate si buline de ciocolata alba.
Bulinele de ciocolata alba le-am inmuiat cu un capat in ciocolata neagra topita in proportii egale cu smantana lichida.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018