Tocăniță țărănească
Tocanita taraneasca este una din mancarurile foarte usor de realizat, simple si foarte gustoase.
Este o mancare pe care bunica mea o facea cu ce avea prin curte, ieftina, rapida, dar plina de savoare.
Ingrediente
- 800 g pulpa de porc
- 6 cartofi
- 3 cepe
- 2 ardei rosii
- 5-6 rosii proaspete decojite si razuite
- boabe de piper, piper macinat
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat dupa gust
- 1 lingurita boia dulce
- sare
- 1 legatura marar/patrunjel
- 4-5 linguri ulei de floarea soarelui
Preparare
Carnea se spala foarte bine, se taie bucati potrivite, se da cu sare, piper, cimbru si boia si se pune la prajit in ulei pana cand isi schimba culoarea.
Adaugam ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat fasii mai lungi.
Calim totul aproximativ 5 minute dupa care punem 2 cani de apa (cat sa acopere carnea), acoperim cu un capac si fierbem la foc mic pana cand carnea este fiarta.
Cand carnea a fiert, adaugam cartofii taiati cuburi mai mari si mai fierbem pana cand cartoful a inceput sa se patrunda.
In acest moment, adaugam rosiile decojite si date pe razatoare.
Omogenizam bine, adaugam sare, piper macinat si cimbru dupa gust.
Fierbem tocanita aproximativ 10-15 minute la foc minim.
Cand tocanita este gata adaugam mararul sau patrunjelul si oprim focul.
Este o mancarica simpla si foarte gustoasa care poate fi servita vara cu o salata de ardei copti, iar iarna cu muraturi.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018