Tocaniță de vară cu roșii, ardei, ceapă și pulpe de pui
Când am cumpărat cele necesare pentru această tocăniță de vară (pentru că, din păcate, la oraș cumpărăm din piață legumele, nu le culegem din grădină!) am avut ocazia să văd cât de mult au scăzut prețurile la legumele al căror sezon abia începe!
Avem ocazia, așadar, să avem mai mult gust în farfurie, cu mai puțini bani.
Această rețetă este foarte ușor de preparat și foarte gustoasă. O recomand!
Ingrediente
- 5-6 bucati de pui
- 1 kg rosii bine coapte
- 4 ardei grasi
- 4 cepe
- o legatura patrunjel
- sare
- piper
Preparare
Pulpele de pui se curata si se spala foarte bine. Le tamponam de excesul de apa si le prajim in ulei incins pe ambele parti.
Curatam ceapa si o tocam solzisori. Ardeiul se spala, se curata si se taie fasii mai lungi.
Rosiile le oparim in apa clocotita 1-2 minute, apoi le punem intr-un vas cu apa rece pentru a le decoji mai usor. Le curatam de pielita si le taiem bucati mai mari.
Intr-o cratita punem la incins cateva linguri de ulei. Punem ceapa si o calim pana se inmoaie putin, apoi adaugam ardeiul.
Le calim impreuna pana cand ardeiul s-a inmuiat putin.
Adaugam rosiile si fierbem tocanita pana cand rosiile sunt moi.
Punem pulpele de pui prajite si mai fierbem aproximativ 15 minute. Adaugam patrunjelul tocat marunt si oprim focul.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018