Tagliatelle alla Carbonara
Pentru această seară paste. Și ce altceva decât Tagliatelle alla carbonara, făcute din cele mai simple ingrediente, dar deosebit de gustoase și savuroase!
Pastele Carbonara, originare din Sicilia, sunt amintite pentru prima dată în perioada celui de al doilea război mondial,în special după eliberarea Romei de către trupele aliate. S-ar părea că ingeniozitatea sicilienilor a creat această minunăție în condițiile în care trupele naziste de ocupație vitregeau Sicilia de cele mai bune produse, iar pentru crearea acestor paste foloseau ouăle și bacon-ul aduse de trupele americane.
De altfel, italienii mai în vârstă își aduc aminte de pastele alla Carbonara ca fiind aduse de sicilienii care însoțeau, în calitate de translatori sau soldați, trupele americane liberatoare.
În orice caz, aceste paste sunt delicioase prin simplitate și savoare.
Ingrediente
- 320 grame (eu am folosit aceste , dar fiecare poate folosi ce paste preferă)
- 4 gălbenușuri + 1 ou întreg
- 200 grame bacon sau, pentru savoare italiana,
- 200 ml smântână lichidă (eu am folosit această La Dorna, cu 15% grăsime)
- 100 grame parmezan (de exemplu, ope care o răzuim)
- piper negru, sare, oregano după gust
- 2 linguri ulei de măsline
- un cățel de usturoi
Preparare
Ouăle se bat cu un praf de sare.
Adăugăm smântâna lichidă și parmezanul dat prin răzuitoarea mică.
Opțional putem pune si oregano, după gust.
Într-o tigaie punem două linguri de ulei de măsline, usturoiul zdrobit și bacon-ul.
Le călim până când bacon-ul capătă o culoare aurie, plăcută.
Într-un vas separat, se fierb pastele al dente, potrivit instrucțiunilor de pe cutia fiecărui tip de paste.
Se scurg și se adaugă peste bacon-ul călit. (atenție, nu dați pastele prin apă rece înainte de a le adăuga peste bacon).
Adăugăm sosul de ouă bătute cu smântână și parmezan și amestecăm bine.
Se servesc calde!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018