Tagliatelle alla Carbonara

Tagliatelle alla Carbonara

image_print

Pentru această seară paste. Și ce altceva decât Tagliatelle alla carbonara, făcute din cele mai simple ingrediente, dar deosebit de gustoase și savuroase!

Pastele Carbonara, originare din Sicilia, sunt amintite pentru prima dată în perioada celui de al doilea război mondial,în special după eliberarea Romei de către trupele aliate. S-ar părea că ingeniozitatea sicilienilor a creat această minunăție în condițiile în care trupele naziste de ocupație vitregeau Sicilia de cele mai bune produse, iar pentru crearea acestor paste foloseau ouăle și bacon-ul aduse de trupele americane.

De altfel, italienii mai în vârstă își aduc aminte de pastele alla Carbonara ca fiind aduse de sicilienii care însoțeau, în calitate de translatori sau soldați, trupele americane liberatoare.

În orice caz, aceste paste sunt delicioase prin simplitate și savoare.

tagliatelle alla carbonara 024

Ingrediente

  • 320 grame (eu am folosit aceste , dar fiecare poate folosi ce paste preferă)
  • 4 gălbenușuri + 1 ou întreg
  • 200 grame bacon sau, pentru savoare italiana,
  • 200 ml smântână lichidă (eu am folosit această La Dorna, cu 15% grăsime)
  • 100 grame parmezan (de exemplu, ope care o răzuim)
  • piper negru, sare, oregano după gust
  • 2 linguri ulei de măsline
  • un cățel de usturoi

Preparare

Ouăle se bat cu un praf de sare.

tagliatelle alla carbonara 001Adăugăm smântâna lichidă și parmezanul dat prin răzuitoarea mică.

tagliatelle alla carbonara 002

tagliatelle alla carbonara 004

Opțional putem pune si oregano, după gust.

tagliatelle alla carbonara 005

Într-o tigaie punem două linguri de ulei de măsline, usturoiul zdrobit și bacon-ul.

tagliatelle alla carbonara 007

tagliatelle alla carbonara 008

Le călim până când bacon-ul capătă o culoare aurie, plăcută.

tagliatelle alla carbonara 010

Într-un vas separat, se fierb pastele al dente, potrivit instrucțiunilor de pe cutia fiecărui tip de paste.

tagliatelle alla carbonara 006

tagliatelle alla carbonara 009Se scurg și se adaugă peste bacon-ul călit. (atenție, nu dați pastele prin apă rece înainte de a le adăuga peste bacon).

tagliatelle alla carbonara 011

Adăugăm sosul de ouă bătute cu smântână și parmezan și amestecăm bine.

tagliatelle alla carbonara 012

Se servesc calde!

tagliatelle alla carbonara 017

Poftă bună!tagliatelle alla carbonara 025

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.