Supa de rata cu galuste de gris

Supa de rata cu galuste de gris

image_print

De fiecare data cand trebuie sa pregatesc de mancare, imi ia foarte mult timp sa decid ce sa prepar. Si pentru ca sa imi fie de ajutor, de fiecare cand il intreb pe sot ce ar dori sa pregatesc de mancare, raspunsul este de fiecare data acelasi: „Mazare!”.

Nu, nu pentru ca ii place mazarea, ci pentru ca stie ca eu nu mananc mazare si asa vrea sa scape de intrebare.

De data aceasta, am decis sa fac supa de rata cu galuste de gris dupa ce, fiind la cumparaturi, am vazut o oferta la aripi si spate de rata. Ok, mi-am zis…astea vor sta excelent intr-o supa. Se pare ca nu m-am inselat, a fost savurata cu pofta!

supa de rata cu galuste 008

Ingrediente

supa de rata cu galuste 030

  • un spate de rata ( cu grasime) sau  ce  aveti (aripa,piept)
  • 2 cepe
  • 5 morcovi
  • un ardei gras
  • o telina medie
  • un pastarnac
  • o radacina de patrunjel
  • o legatura patrunjel verde

Preparare supa - prima parte

Spalam bine carnea si o punem la fiert in apa cu sare.

supa de rata cu galuste 029

Cand carnea incepe sa scoata spuma, o luam cu grija cu o lingura sau o spumiera.

Cand nu mai iese spuma, adaugam ceapa intreaga, ardeiul si albitura.

supa de rata cu galuste 027

Fierbem supa timp de aproximativ 60 de minute, apoi adaugam si morcovul taiat bucati medii. Cand si morcovul este fiert, dam supa jos de pe foc, si o strecuram.

Ceapa, si albitura le dam deoaparte, morcovul il punem din nou in supa strecurata.

Cine doreste, poate alege bucatele de carnea care a fiert pentru a le pune din nou in supa. Punem din nou pe foc, adaugam sare dupa gust.

Pana cand incepe sa dea in clocot, pregatim galustele.

Galuste de gris

Ingrediente galuste de gris

  • 3 oua mari sau 4 mici (eu am avut 3 oua mari)
  • 12 linguri de gris
  • O lingura de unt moale
  • sare

Preparare galuste de gris

Intr-un castron, punem untul si-l frecam un pic cu o lingura.

supa de rata cu galuste 019

supa de rata cu galuste 025

Adaugam ouale batute bine cu sare si omogenizam.supa de rata cu galuste 024

Incepem sa adaugam grisul, cam cate 3 linguri o data, amestecam bine, apoi adaugam alte 3 linguri.supa de rata cu galuste 023Daca ouale sunt mici, puneti mai putin gris (cam 9-10 linguri).supa de rata cu galuste 022Compozitia finala trebuie sa aiba consistenta unei smantani grase.supa de rata cu galuste 021

Finalizare supa de gris

Dam focul  la minim si incepem sa punem galustele in supa. Inmuiem o lingurita in supa pentru cateva secunde, luam din compozitie si le punem in supa.supa de rata cu galuste 020

Stropim cu apa rece, punem capacul la cratita si lasam sa farba incet.

Cand galustele au inceput sa se ridice la suprafata supei, le intoarcem cu lingura si dam focul mic-mediu.

Punem si patrunjelul verde tocat marunt si mai fierbem cateva minute.

supa de rata cu galuste 017 Lasam supa sa se tempereze, macar o ora, apoi putem servi.

supa de rata cu galuste 003

Pofta buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]supa de rata cu galuste 012

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]
 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.