Supa crema de rosii cu crutoane
Pentru pranzul de azi, la felul I avem o supa foarte usoara si sanatoasa: supa crema de rosii cu crutoane.
Ingrediente
- 1 litru suc de rosii
- 2 cepe
- 2 ardei capia rosii
- o telina mica
- 3 morcovi
- un pastarnac
- 3 linguri ulei de masline
- 100 ml smantana lichida pentru gatit (de exemplu )
- sare, piper, oregano, menta, busuioc
- 2 catei de usturoi
Preparare
Legumele se curata si se taie, dar nu foarte marunt.
Intr-o cratita punem la foc mic uleiul de masline si adaugam ceapa, morcovul, telina si pastarnacul.
Le calim 2-3 minute, dupa care adaugam si ardeiul rosu.
Continuam sa le calim inca 2-3 minute, dupa care adaugam apa pana la jumatatea cratitei.
Fierbem legumele pana cand se inmoaie, dupa care cu ajutorul unei site scurgem zeama din supa.
Pasam cu blenderul legumele si pasta obtinuta o punem din nou in cratita in care am fiert legumele.
Adaugam sucul de rosii si subtiem cu zeama de la legumele fierte, pana cand ajungem la consistenta dorita.
Adaugam sare dupa gust, cateii de usturoi pisati si mirodeniile.
Lasam sa fiarba aproximativ 10 minute, dupa care adaugam smantana lichida pe care o incalzim cu cateva linguri din supa pentru a nu se branzi in momentul in care o adaugam in cratita.
Mai tinem la foc mic aproximativ 3-4 minute.
Se serveste cu crutoane.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018