![Supa crema de ciuperci](https://static.alinacuisine.ro/uploads/2015/05/supa-crema-de-ciupercii-001-638x423.jpg)
Supa crema de ciuperci
Ciupercile reprezinta unul dintre cele mai sanatoase alimente, datorita combinatiei deosebit de sanatoase de proteine, vitamine si minerale. Nu contin grasimi, zaharuri si nici carbohidrati. Se spune ca reduc riscul de boli de inima si cancer, avand antioxidanti.
Dincolo de toate acestea, supa crema de ciuperci este o mancare foarte gustoasa, care in familia noastra se serveste cu mare placere, insotita de crutoane.
Criticul cel mai aspru al casei este baietelul, care nu se atinge de o mancare ce nu e pe gustul sau. Ei bine, el adora aceasta supa crema de ciuperci!
Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignon (Agaricus bisporus)
- 2 cepe
- 6 cartofi noi mici
- 50 grame unt
- 3 catei de usturoi
- 200 ml lapte
- 200 ml smantana lichida
- o legatura marar
- sare, piper, nucșoară, după gust
Preparare
Ceapa se curăță și se taie mărunt.
Ciupercile se curăță foarte bine și se taie bucăți mai mici.
Într-o cratiță topim untul și punem ceapa pe care o călim câteva minute.
Adăugăm ciupercile și le sotăm până când zeama pe care și-o lasă va scădea.
După ce a scăzut zeama de la sote, adăugăm cartofii și aproximativ 1-1,5 litri de supă de pui sau apă fierbinte.
Scoatem ciupercile, le strecurăm, le punem în vasul unui blender și le pasăm.
Ciupercile pasate le punem din nou în cratiță și adăugăm din zeama rezultată în urma scurgerii până ajungem la o consistență cremoasă, ușor fluidă.
Adăugam laptele, sare piper și aproximativ o linguriță de nucșoară și fierbem aproximativ 10-15 minute.
Tocăm mărarul mărunt și îl adăugăm în supă împreună cu smântâna lichidă.
După câteva minute, oprim focul.
Se servește călduță, cu crutoane.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018