Supa crema de broccoli
Broccoli, ruda mai exotică a conopidei, este un aliment cu o valoare nutritivă deosebită, având o mulțime de vitamine și săruri minerale.
Supa crema de broccoli este o supă ușor de făcut, foarte gustoasă și sănătoasă, iar pentru copii este foarte potrivită.
Se servește cu crutoane.
Ingrediente
- 2 cepe
- 1 morcov
- o jumatate de telina
- un păstârnac mic
- un ardei verde
- 2 cartofi mici
- 2 căpățâni mari de broccoli proaspăt/1 kg broccoli congelat
- 3 linguri ulei de măsline
- 200 ml smântână de gătit de 15% grăsime (ca aceasta)
- 3 căței de usturoi
- sare, piper, oregano, busuioc, după gust
Preparare
Curățăm ceapa, ardeiul, țelina, morcovul și păstârnacul, le spălăm, le tocăm mărunt.
Le înăbușim în 3 linguri de ulei de măsline pentru aproximativ 5 minute.
Adăugăm apă cam 3/4 din vasul în care fierbe supa.
Când legumele sunt aproape fierte, adăugăm cartoful tăiat cubulețe.
Când cartofii s-au fiert, adăugăm buchețelele de broccoli (proaspăt sau congelat).
După ce se fierbe broccoli, strecurăm printr-o sită legumele.
Cu ajutorul unui blender le pasăm.
Transferăm din nou legumele pasate în oala în care am fiert legumele și adăugăm din zeama în care au fiert până ajungem la consistența unei creme care curge.
Adăugăm sare, piper, condimente și usturoiul trecut prin sită.
Smântâna lichidă o amestecăm cu câteva linguri de supă și o adăugăm în cratiță.
Mai fierbem câteva minute, după care oprim focul.
Se servește caldă, alături de crutoane.
Poftă bună!
[remember title=”Nu uita”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018