Idei de pranz: Supa crema de legume si ceafa de porc la cuptor in sos de vin si soia cu cartofi duchesse
Ce mancam azi?
Pentru felul intai propun o supa crema de legume, cu crutoane, iar la felul doi ceva mai satios, respectiv ceafa de porc la cuptor in sos de vin si soia, langa niste cartofi duchesse.
Pofta buna!
Ingrediente supa crema
- 2 cepe,
- 3 morcovi,
- o jumatate de telina,
- 1 pastarnac,
- 2 ardei grasi rosii
- 3 cartofi
- 2 dovlecei
- o cutie smantana lichida de gatit
- oregano, busuioc
Preparare supa crema de legume
Morcovii, telina,pastarnacul si ardeii rosii se taie cubulete si se pun la calit in putin ulei de masline. Dupa 5 min se adauga apa cam 3/4 din cratita.
Se lasa sa fiarba pana cand radacinoasele sunt aproape fierte.
Se adauga 3 cartofi taiati ca la ciorba, se mai lasa sa fiarba pana cand cartoful e aproape fiert, iar ultima oara se adauga 2 dovlecei taiati cuburi.
Se lasa la fiert pana toate legumele sunt moi. Se da jos de pe foc , se strecoara, legumele se paseaza la blender si punem din nou piureul obtinut in cratita.
Turnam zeama de la legume pana ajungem la consistenta unei supe crema. Se adauga sare, oregano, busuioc.
Separat se amesteca o cutie de smantana lichida se gatit (La dorna) cu cateva linguri de supa . Se adauga treptat peste supa de pe foc amestecand usor.
Se mai lasa cateva minute si se stinge focul
Preparare ceafa la cuptor
Se spala carnea, se aseaza in tava, se presara cu sare, piper, cimbru si se stropeste cu sos de soia.
Se adauga un pahar de vin rosu. Se lasa la marinat in frigider doua ore. Dupa caz, se adauga putina apa, cat sa ajunga la jumatate.
Se baga la cuptorul preincalzit la 200 de grade, acoperita cu folie de aluminiu, aproximativ o ora, pana cand carnea se inmoaie. Se scoate folia, cu o lingura, turnam din sosul din tava peste carne ca sa se fragezeasca si se mai lasa in cuptor pana se rumeneste pe deasupra carnea.
Preparare cartofi duchesse
Se face un piure de cartofi (depinde cat de numeroasa este familia ), se lasa sa se racoreasca putin si se adauga 1 ou intreg si un galbenus.
Adaugam si un pic de parmezan, 2-3 catei de ustoroi facuti cu presa si amestecam bine. Se pune compozitia in pos si se fac forme care se coc in tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumesc usor
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018