Strudel cu mere
Dragile mele, de cateva zile toamna si-a intrat in drepturi depline. Vedetele sezonului – merele –sunt preferatele mele atunci cand ma gandesc la un desert potrivit anotimpului rece.
Cu cateva zile in urma am primit din partea echipei de la Dr. Oetker noile arome din gama Premium, pe care abia asteptam sa le testez. Aceasta esenta de vanilie de Madagascar este deosebit de fina si aromata si a completat de minune aroma de mere si scortisoara. Va recomand cu incredere sa o incercati si voi!
Asadar, cum deja aveam foile pregatite cu 2 zile in urma(cand am pregatit merdenele), am trecut la treaba si sa pregatesc strudel cu mere. De data aceasta, am vrut o altfel de umplutura, nu cea clasica cu mere razuite si calite. Am ales sa folosesc o reteta de umplutura folosita la “american apple pie” – placinta americana. Este senzationala!
Foile se pregatesc dupa aceasta reteta de foi de merdenele. Foile sunt excelente. Le puteti pastra cateva zile in frigider sau le puteti congela si folosi cand aveti pofta de ceva bun si sunteti in criza de timp. Din reteta vor iesi 9-10 bucati de aluat.
Eu am avut 3 pachetele de aluat ramase de la pregatirea merdenelelor de zilele trecute.
Asadar, cantitatile pentru umplutura sunt date pentru 3 rulouri. Daca doriti sa faceti mai mult, dublati sau triplati cantitatile.
Umplutura cu mere
Ingrediente
- 180 ml apa
- 75 grame zahar + 40 grame zahar
- 1 ½ lingurita cu scortisoara macinata
- 30 grame amidon + 45 ml apa
- 400 grame mere curatate si taiate cubulete
- 1 lingurita sau 1 plic zahar vanilat bourbon
Preparare
Intr-o cratita, punem la fiert apa (180 ml) cu zaharul (75 gr) si scortisoara.
Separat, amestecam 40 grame zahar cu amidonul si 45 ml apa pana se omogenizeaza.
Adaugam acest amestec peste cel cu scortisoara si amestecam in continuu.
Fierbem compozitia pana se ingroasa, apoi adaugam merele taiate cubulete si oomogenizam.
Le lasam sa fiarba la foc mic-mediu aproximativ 5 minute. Oprim focul si lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
Preincalzim cumptorul la 210 grade. Intr-o tava punem hartie de copt si ungem cu putin ulei.
Scoatem de la frigider un pachetel de aluat, si-l intindem pe masa unsa cu ulei.
La inceput, aluatul se intinde cu sucitorul, apoi cu mana sau cum va descurcati mai bine. Important este ca foaia sa fie foarte subtire intinsa.
Partea foii aflata spre noi se indoaie putin (cam o latime de 4 degete), pentru a fi mai usor de rulat cand punem umplutura.
Intindem umplutura de mere si incepem sa rulam, cu grija, pentru a nu rupe foaia.
Punem ruloul in tava pregatita. Procedam la fel cu fiecare rulou in parte. Inainte de a pune tava la cuptor, le ungem deasupra cu putin ulei. Optional, le puteti portiona inainte de coacere. (crestati usor aluatul cu un cutit cu lama subtire).
Punem tava la cuptor si coacem pana cand strudelele capata o culoare auriu-aramie.
Dupa ce s-au copt, le lasam putin sa se racoreasca, apoi le pudram cu zahar farin.
Pot sa va spun doar atat: a fost prea putin pentru cat de bune sunt! Data viitoare, sigur fac cantitate dubla!
Pofta buna si spor la treaba!
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018