Sos de roșii cu usturoi – lutică

Această rețetă de sos de roșii cu usturoi – lutică, cum i se mai zice în partea de sud a României, este perfectă lângă un pui la grătar, dovlecei pane, ardei copți.

Are o savoare deosebită și este și foarte sănătoasă.

Ingrediente

  • 8-9 roșii bine coapte
  • 5-6 căței de usturoi, după gust
  • sare
  • o lingură de ulei de măsline

Preparare

Roșiile se coc pe grătarul încins, până sunt bine pătrunse, după care le lăsăm să se răcorească puțin, le decojim și le pasăm cu o furculiță sau cu blender.

sos de rosii cu usturoi 002

sos de rosii cu usturoi 003

sos de rosii cu usturoi 004

Adăugăm usturoiul presat, sare după gust și o lingură de ulei de măsline.

sos de rosii cu usturoi 005

Deasupra se presară pătrunjel proaspăt tocat.

sos de rosii cu usturoi 00