
Sos Bolognese
Ingrediente sos Bolognese
- 1 kg carne tocată amestec porc și vită
- două cepe medii
- 1 morcov
- 2 tije de țelină verde
- 2 căței de usturoi
- o conservă de roșii în bulion de 400 grame
- 100 ml apă
- 2 linguri ulei de măsline
- 100 ml vin alb sec
- 50 ml lapte
- sare, piper
Preparare sos Bolognese
Într-o cratiță punem pe foc uleiul de măsline și adăugăm ceapa, morcovul, țelina și usturoiul tocate mărunt.
Le călim pentru 5 minute, după care adăugăm carnea tocată și amestecăm bine.
Călim carnea până când aceasta își schimbă culoarea și adăugăm vinul.
După ce vinul s-a evaporat, în aproximativ 10 minute, adăugăm roșiile pasate și apa și condimentăm cu sare, piper, după gust.
Fierbem sosul până când lichidul scade, aproximativ 90 minute.
La sfârșit adăugăm laptele și după 5 minute oprim focul.