Sos Bolognese

Sos Bolognese

image_print

Ingrediente sos Bolognese

carne tocata porc si vita

  • 1 kg carne tocată amestec porc și vită
  • două cepe medii
  • 1 morcov
  • 2 tije de țelină verde
  • 2 căței de usturoi
  • o conservă de roșii în bulion de 400 grame
  • 100 ml apă
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 100 ml vin alb sec
  • 50 ml lapte
  • sare, piper

 

Preparare sos Bolognese

Într-o cratiță punem pe foc uleiul de măsline și adăugăm ceapa, morcovul, țelina și usturoiul tocate mărunt.

preparare lasagne alla bolognese

Le călim pentru 5 minute, după care adăugăm carnea tocată și amestecăm bine.

preparare lasagne alla bolognese

Călim carnea până când aceasta își schimbă culoarea și adăugăm vinul.

După ce vinul s-a evaporat, în aproximativ 10 minute, adăugăm roșiile pasate și apa și condimentăm cu sare, piper, după gust.

preparare lasagne alla bolognese

Fierbem sosul până când lichidul scade, aproximativ 90 minute.

lasagna bolognese 004

La sfârșit adăugăm laptele și după 5 minute oprim focul.

lasagna bolognese 005

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.