
Soffioni abruzzessi
Soffioni abruzzessi (un dulce specific Pastelui la italieni)
Ingrediente
Aluat:
- 300 g faina
- 2oua + 1 galbenus
- 80 g zahar
- 50 g ulei
Se amesteca toate, cand incepe sa se omogenizeze se pune aluatul pe blatul de lucru si se framanta pana arata ca o bila. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana pregatim umplutura.Umplutura:
- 400 g ricotta
- 100 g zahar
- 4 oua
- coaja de la o lamaie.
Preparare
Ricotta se pune intr-o sita la scurs cam cu o ora inainte sa incepem sa pregatim aluatul.
Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le batem cu zaharul pana avem o crema spumoasa, apoi adaugam ricotta si coaja de lamaie. Omogenizam usor cu o spatula.
Batem albusurile spuma si le incorporam in branza cu galbenusuri.
Intindem foaie, taiem patrate cu laterala de 10 cm si le punem in forma de briose.
Punem umplutura si apropiem colturile fara a le uni.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 30 de min, apoi la 170 de grade Celsius penru inca 35 min.
Se pudreaza.
Pentru asamblare va atasez link-ul de unde am preluat reteta.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018