Soffioni abruzzessi

Soffioni abruzzessi

image_print

Soffioni abruzzessi (un dulce specific Pastelui la italieni)

« de 4 »

Ingrediente

Aluat:

  • 300 g faina
  • 2oua + 1 galbenus
  • 80 g zahar
  • 50 g ulei

Se amesteca toate, cand incepe sa se omogenizeze se pune aluatul pe blatul de lucru si se framanta pana arata ca o bila. Se pune in folie alimentara si se lasa la frigider pana pregatim umplutura.Umplutura:

  • 400 g ricotta
  • 100 g zahar
  • 4 oua
  • coaja de la o lamaie.

Preparare

Ricotta se pune intr-o sita la scurs cam cu o ora inainte sa incepem sa pregatim aluatul.

Separam albusurile de galbenusuri.

Galbenusurile le batem cu zaharul pana avem o crema spumoasa, apoi adaugam ricotta si coaja de lamaie. Omogenizam usor cu o spatula.

Batem albusurile spuma si le incorporam in branza cu galbenusuri.

Intindem foaie, taiem patrate cu laterala de 10 cm si le punem in forma de briose.

Punem umplutura si apropiem colturile fara a le uni.

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius, pentru 30 de min, apoi la 170 de grade Celsius penru inca 35 min.

Se pudreaza.

Pentru asamblare va atasez link-ul de unde am preluat reteta.


 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.