Sirop și cremă de zmeură
Preparare sirop de zmeură
Se pun pe foc la fiert. După ce fructele s-au înmuiat mai fierbem 3-4 minute.
Strecurăm siropul printr-o sită pentru a elimina semințele.
Lăsăm să se răcească.
Ingrediente cremă de zmeură
- 250 grame mascarpone (de exemplu )
- 400 grame friscă din smântână (30% grăsime – de exemplu ) sau frișcă lichidă (de exemplu )
- 150 grame zahăr pudră și încă 2 linguri pentru frișcă
- Siropul de zmeură
Preparare cremă de zmeură
Într-un bol mixăm mascarpone cu zahărul pudră.
În alt bol mixăm smântâna pentru frișcă sau frișca lichidă (nu de tot, trebuie să nu fie foarte fermă).
Adăugăm frișca peste mascarpone, siropul de zmeură și mixăm la viteză mare până obținem o cremă spumoasă și fermă. O dăm la rece aproximativ o oră.
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase!
Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului).
Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018