Sarmale cu varza acra

Sarmale cu varza acra

image_print

Desi este inca luna august, vremea din aceasta saptamana a fost una specifica unei toamne timpurii. Pentru ca racoarea mi-a permis, si pentru ca pofta de sarmale cu varza acra o aveam de ceva timp, m-am pus pe treaba! Pot spune atat  eu, cat si degustatorul principal, sotul, ca au iesit niste sarmale absolut delicioase!!!!! Iata cum le pregatesc eu!

sarmale cu varza acra 015

Ingrediente

  • 2 verze murate (aproximativ 2,5 kg)
  • 1 kg carne tocata porc sau amestec porc si vita (eu am folosit amestec)
  • 200 grame costita afumata, Kaiser, slaninuta afumata
  • 2 cepe
  • 1 morcov mic
  • 3 linguri de orez
  • Marar uscat
  • Cimbru uscat
  • 3-4 foi de dafin
  • Sare
  • Piper
  • Bullion  sau suc de rosii .

Preparare

Mai intai pregatim varza. Daca este foarte sarata o lasam in apa la desarat ( cateva ore sau de seara pana dimineata, depinde cat de sarata este varza).

Desfacem foile de varza si  le scoatem nervurile. Daca sunt foarte mari, dintr-o frunza de varza facem 2 foi de sarmale.  Avem grija sa oprim varza si pentru tocat marunt.

Intr-o cratita punem la calit ceapa tocata marunt 2-3 minute, apoi adaugam morcovul ras si mai calim 2-3 minute.sarmale cu varza acra 038Adaugam orezul spalat si scurs bine. Amestecam foarte bine sa nu se lipeasca orezul.sarmale cu varza acra 037Dupa cateva minute adaugam  2-3 linguri de suc  de rosii si aproximativ ½ cana de apa.sarmale cu varza acra 036 Mai lasam pe foc cateva minute apoi oprim focul.sarmale cu varza acra 035Adaugam ceapa calita peste carne, punem cimbru, marar, sare piper dupa gust si omogenizam foarte bine.sarmale cu varza acra 034

sarmale cu varza acra 033

Intr-o cratita incapatoare, punem cateva linguri de ulei, cateva boabe de piper negru, o foaie de dafin si 2-3 linguri suc de rosii.  Presaram varza tocata si adaugam cateva felii de afumatura.sarmale cu varza acra 030
Incepem sa asezam sarmalele in cercuri concentrice.sarmale cu varza acra 029

sarmale cu varza acra 027 Dupa ce am terminat primul strat, presaram din nou varza tocata, putin suc de rosii, boabe de piper, foaie de dafin, feii de afumatura.sarmale cu varza acra 026In cratita mea au incaput 3 straturi de sarmale.

Deasupra ultimului rand de sarmale, punem varza tocata, soc de rosii, 2-3 linguri ulei si adaugam apa cat sa acopere sarmalele.sarmale cu varza acra 023

Punem oala la foc mic si  fierbem timp de 60 de minute, apoi le punem la cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 120-160  de minute (depinde cat de repede se patrunde varza).sarmale cu varza acra 020Este de preferat sa le pregatiti cu o zi inainte de a le servi.

Se servesc fierbinti,  cu mamaliguta, smantana, ardei iute si, de ce nu, o  palinca!

sarmale cu varza acra 001

Pofta buna!sarmale cu varza acra 006

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]sarmale cu varza acra 007

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.