Saratele foarte fragede
Pentru o petrecere de vara, unde caldura poate sa ruineze eforturile culinare, am ales sa pregatesc mai multe gustari care sa nu ridice mari probleme pe timpul transportului si depozitarii.
Daca oaspetii petrecerii au putut sa se bucure de niste savuroase nuci umplute, de aceste saratele foarte fragede nu au apucat sa se bucure, pentru ca, pur si simplu, le-am uitat acasa. 😀
Dar ii asigur pe toti minunatii prieteni care au ratat ocazia de a servi saratelele… sunt delicioase. Iar sotul a promis ca se va gandi si la voi cand le va devora pe toate. 😀
Ingrediente
- 300 g branza telemea (eu am folosit , este foarte buna)
- 300 g unt 82% grasime (v-am mai spus ca preferatul meu este )
- 300 g faina
- 150 grame cascaval sau seminte de mac, susan, chimen pentru presarat deasupra
- un ou pentru aluat
- 1 ou batut pentru uns.
Preparare
Intr-un vas amestecam branza razuita, oul, untul si faina.
Vom obtine un aluat mai lipicios, pe care il punem in folie alimentara si-l depozitam in frigider pentru minim 2 ore.
Preincalzim cuptorul la 185 grade Celsius, patem tava cu hartie de copt, taiem jumatate din aluat si-l intindem pe masa presarata cu faina intr-o foaie cu grosimea de 0.5-0.7 cm.
Ungem cu ou, radem cascaval pe deasupra sau presaram ce seminte ne plac, le taiem dupa dimensiunea dorita si le asezam in tava.
Le coacem pe nivelul de mijloc al cuptorului pana se rumenesc usor.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018