Rulada diplomat

Rulada diplomat

image_print

De foarte multe ori am preparat tortul diplomat dupa vechea reteta. In aceasta perioada, am invatat la cursul de cofetar-patiser, o reteta de cofetarie de rulada diplomat. Sincer, am fost atat de curioasa sa vad cum este reteta, incat am trecut imediat la punerea ei in practica.

_rulada diplomat 004

Am inceput cu prepararea foii de rulada, care este perfecta!

Ingrediente foaie rulada

Pentru o tava de aragaz 30×40 cm avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 4 linguri  zahar
  • 2 linguri faina

Preparare foaie rulada

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem hartie de copt pe fundul tavii in care coacem foaia de rulada.

Separam ouale.
rulada diplomat 002Galbenusurile se freaca cu 1 lingura de zahar pana isi schimba culoarea si devin cremoase.

rulada diplomat 003

rulada diplomat 005

Separat, mixam albusurile cu un  praf de sare si adaugam trepatat 3 linguri de zahar.rulada diplomat 004

Continuam sa mixam, pana cand avem o bezea tare si zaharul este complet dizolvat.rulada diplomat 006

Adaugam galbenusurile peste albusuri si omogenizam usor cu un tel, apoi faina si amestecam usor de jos in sus.rulada diplomat 007

rulada diplomat 008

Turnam compozitia in tava, peste hartia de copt si nivelam un strat subtire de maxim 3 mm.rulada diplomat 010

Punem tava la cuptor si coacem rulada aproximativ 8 minute (in cazul meu), sau pana cand foaia ramane alba, dar prin apasare cu degetul nu ramane nimic pe acesta.

Scoatem tava din cuptor, scoatem rulada din tava imediat pentru a opri procesul de coacere si presaram faina deasupra.rulada diplomat 011

Se lasa sa se raceasca complet, apoi se poate folosi.

Crema sarlota

Ingrediente crema sarlota

Atentie !

Compozitia de crema este destul de multa. O sa va ramana si de un tortulet mic 🙂

Daca vreti sa faceti doar rulada, reduceti cantitatile la crema  la ½. Eu v-am impartasit reteta exact asa cum am aflat-o, si asa am decis sa dau si cantitatile.

  • 2 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 200 ml lapte rece
  • 15 grame gelatina
  •  500 grame frisca batuta (eu fac frisca din , si am aratat aici cum o fac)
  • 30 ml alcool (lichior de fructe sau ce va place)
  • O fiola esenta de rom
  • Zahar vanilat
  • Cateva felii de portocala confiata
  • 1 portocala taiata bucati mici
  • Cateva rondele de ananas taiat bucatele mici

Preparare crema sarlota

Gelatina se pune la hidratat in apa rece conform instructiunilor de pe plic.rulada diplomat 013Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul si le mixam putin. rulada diplomat 014Adaugam laptele rece si omogenizam, Punem compozitia pe foc pana cand da in clocot.  rulada diplomat 017Dam jos de pe foc si punem cratita deasupra unui alt vas cu apa rece sau gheata pana cand ajunge la 30-40 grade Celsius ( sa se simta cald la buza).

Se adauga gelatina hidratata si topita 20-30 secunde la microunde. Amestecam foarte bine sa incorporam gelatina si lasam sa se raceasca complet. rulada diplomat 018Din cand in cand mai amestecam in compozitie. Cand crema s-a racit, adaugam alcoolul, romul, vanilia, fructele si frisca. Omogenizam foarte bine compozitia.rulada diplomat 022

Montare rulada

Decupam o alta foaie de hartie de copt putin mai mare decat foaia de rulada. Punem foaia de rulada pe aceasta hartie, cu partea pudrata cu faina in jos.rulada diplomat 020 Scoatem hartie de copt de pe foaia de rulada. Trampam  (insiropam) foarte putin foaia cu zeama de compot, apoi intindem crema sarlota, avand grija sa lasam foaia goala 1-2 cm la capete.rulada diplomat 023

Rulam foaia, si o lasam cu partea de imbinare in jos. O invelim strans in hartie de copt si o lasam la rece cateva ore sau peste noapte.

rulada diplomat 024

Cand crema s-a intarit, desfacem rulada din hartie si o decoram cu frisca si fructe.

rulada diplomat 025

Este foarte cremoasa, aromata, asa cum mi-o amintesc din copilarie!

rulada diplomat 031

Pofta buna!

rulada diplomat 042

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]
 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.