Rulada cu crema de lamaie si gatita cu meringue!
Rulada cu crema de lamaie si meringue
(nu va lasati pacaliti de pozele lipsite de contrast, a fost o sedinta foto nu foarte reusita! Gustul este demential!)
Ingrediente pentru foaia de rulada
-3 oua
-2 galbenusuri
-65 g zahar
-65 faina
Batem spuma ouale, adaugam zaharul si frecam cu mixerul pana avem o spuma cremoasa. Adaugam faina cernuta. Se coace la 220 grade C pt 6-7 min. Pe fundul unei tavi, punem hartie de copt si intindem compozitia. Cat sta la copt udam un prosop, il intindem, peste punem hartie de copt, presaram zahar pudra. Cand rulada este gata o punem cu fata in jos pe prosop si rulam strans. O lasam sa se raceasca. Coaja de la 2 lamai, impreuna cu sucul de la ele, 100 g zahar, 2 oua, se pun la foc mediu amestecand continuu pana se ingroasa gluma (nu foarte mult). Dam jos de pe foc si adaugam 90 g unt rece taiat bucatele. Blenduim bine si o mutam intr-un vas . Acoperim cu folie alimentara sa nu prinda pojghita si o lasam la rece. Desfacem rulada din prosop, intindem crema rece si o rulam din nou. Stoarcem o portocala si cu sucul obtinut umezim rulada usor. O dam la frigider pt. 2-3 ore. -Punem la fiert 30 ml apa si 100 g zahar pana se topeste zaharul. Separat batem spuma 2 albusuri si turnam usor siropul de zahar mixand la viteza mica pana se incorporeaza, apoi marim viteza la mixer pana obtinem o bezea tare. Continuam sa batem pe un castron cu apa rece pana bezeaua se raceste. Pofta buna!Preparare foaie de rulada
Preparare crema de lamaie
Preparare bezeaua Meringue
Preincalzim cuptorul la 230 grade. Scoatem rulada de la rece si punem bezeaua deasupra. O dam la cuptor pana devine usor aurie (cam 3 min). O lasam din nou la rece macar 2-3 ore.Latest posts by Alina's Cuisine (see all)