Quiche lorraine cu praz – pentru ca e buuuun!!!
QUICHE LORRAINE CU PRAZ
Trebuie sa incercati neaparat aceasta reteta de quiche lorraine cu praz, este o idee de pranz, este foarte satioasa si deosebit de savuroasa.
Ingrediente pentru aluat
- 200 g faina,
- 200g branza razuita,
- 200 g unt 80% grasime.
Preparare
Se framanta un aluat si se pune la frigider in folie.
Ingrediente pentru umplutura
- 5-6 fire de praz,
- 2 cartofi medii dati pe razatoarea mica,
- 1 ardei rosu taiat cubulete,
- 100 g bacon, 1 cutie de ciuperci.
Preparare umplutura
Se pune intr-o tigaie incapatoare ulei, se pune baconul taiat feliute mici, apoi prazul (partea alba mai mult) taiat rondele subtiri si se lasa la calit pana se inmoaie prazul. Se adauga ardeiul rosu, cartofii, si ciupercile. Se mai tine cca 5 min pe foc Se condimenteaza cu sare, piper, nucosra. Separat se bat 4 oua si se amesteca cu 200 ml smantana linchida pt gatit (eu am folosit La Dorna). Se rade cascaval 150 g.
Asamblare
Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie cu grosimea de cca 5 mm .
Eu am avut forma de 29 cm si mi-a ajuns aluatul sa tapetez si marginile formei. Se inteapa cu furculita din loc in loc se pune deasupra o foaie de hartie de copt si se aseaza deasupra o alta tava, pentru a-si pastra forma.
Se coace 15-20 de minute, se socate din cupto, se inlatura tava de deasupra si hartia de copt, dupa care se presara pesmet, se pune o parte din cascavalul razuit , apoi compozitia din tigaie.
Deasupra se toarna amestecul de oua cu smantana, si se pune si restul de cascaval. Se decoreaza cu masline, rosii, …
Se coace in cuptorul preincalzit la 180 g pana se rumeneste frumos.
Succes si pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018