Pranzul zilei: ciorba de salata, pui libanez, cartofi boieresti, salata greceasca

image_print

Pranzul de azi: ciorba de salata cu omleta si afumatura, cartofi boieresti la cuptor, piept de pui in stil libanez ( pe grill) si salata greceasca!

Ciorba de salata cu omleta si afumatura

-2 salate mari
-1 morcov
-o ceapa mica
3 legaturi ceapa verde,
-un ardei
– o bucata de telina.


Punem putin ulei in cratita, adaugam ceapa, morcovul, telina, ardeiul si le calim cateva minute. Adaugam apa cam 3/4 din aoal si fierbem pana ce morcovul s-a inmuiat. Salata se spala, se taie fasii, ceapa verde se toaca bucatele mici si se adauga in ciorba ambele. Separat, tragem un pic la tigaie fara ulei, cam 100 g afumature (kaiser am pus eu). Cand se rumeneste putin il scoatem si-l scurgem. Apoi se adauga in ciorba. Pregatim 2 omlete(fiecare din cate 2 oua) , le taiem fasii si le punem in ciorba cand salata este si ea fiarta. Separat amestecam o cutie de 200ml smantana de gatit la dorna cu un galbenus. Peste ea punem cate putin din ciorba pt a o incalzi usor. Turnam amestecul usor in ciorba la foc minim si punem si omleta. Eu am pus si o lingura de otet. Se pune sare dupa gust, marar si leustean. Oprim focul dupa ce a mai fiert maxim 5 minute.

Pui in stil libanez

« de 4 »

Facem o marinata din:
-300 g iaurt grecesc
-3 linguri patrunjel tocat
-sucul si coaja de la o lamaie
-1/2 lingura oregano uscat
-1 lingura usturoi torcat
-1/2lingura chimen macinat
-1 lingurita de miere
-sare, piper, 1/2 lingurit paprika.
Se omogenizeaza totul, punem pieptul de pui bucati mari (crestat din loc in loc) in marinata, acoperim cu folie si dam la frigider 2-3 ore.
Se frige pe treapta de sus a cuptorului pe programul grill la 200 de grade. Cand s-a rumenit , se intoarce pe partea cealalta. Mai tinem in cuptor pana se rumeneste si pe a 2 parte.
p.s. Sub grill punem o tava cu apa pt a avea unde sa se scurga grasimea

Salata greceasca

(chiar vreti reteta? 🙂 )

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.