Prajitura KINDER Paradiso

In seara aceasta am pregatit ceva foarte usor de preparat, respectiv  o prajitura cu un blat pufos si o crema usoara, ideala pentru gustarile copiilor: prajitura KINDER PARADISO.

kinder paradiso003

Nu uitati, daca doriti sa vedeti doar reteta, fara fotografiile in care ilustrez pasii, folositi butonul cu imprimanta, de mai sus:

buton imprimare

 kinder paradiso001

Ingrediente blat

  • 5 oua,
  • 200 g zahar,
  • 120 g amidon,
  • 120 g faina tip 000 – eu am folosit-o pe aceasta
  • 180 g unt 82% grasime – (foarte bun Meggle)
  • 2 lingurite praf de copt,
  • coaja rasa de la o lamaie

Preparare blat

In bolul unui mixer spargem ouale si le batem cu zaharul la viteza mare timp de 10 minute, pana avem o compozitie cremoasa si crescuta in volum.

Adaugam untul putin cate putin si mixam 5 minute.

kinder paradiso017

Intr-un vas, amestecam faina cu amidonul si praful de copt, apoi le incorporam putin cate putin cu o spatula sau un tel, in compozitia de mai sus.

kinder paradiso010

Tapetam cu hartie de copt o forma cu dimensiunile de 20x30cm. Turnam compozitia in tava.

kinder paradiso003

Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade aprox. 20-25 minute(facem testul cu scobitoarea).

kinder paradiso004

Dupa coacere, lasam blatul sa se racesca, apoi il taiem pe jumatate.
kinder paradiso006

Ingrediente crema

  • 300 g frisca lichida,
  • 100 g ciocolata alba, (eu am folosit Primola, buna si ieftina)
  • 3 grame gelatina
  • 1 lingurita miere,
  • vanilie

Preparare crema

Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa rece.

kinder paradiso013

Ciocolata o rupem bucati si o topim la bain-marie. O lasam sa se raceasca.

kinder paradiso016

In acest timp, batem frisca si cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca, pe putin cate putin. Gelatina o topim pe baie de aburi si o adaugam in crema.

kinder paradiso011

 Omogenizam bine.
Blatul rece se taie in doua si punem crema intre blaturi.

kinder paradiso014

Deasupra se pudreaza cu zahar farin.

kinder paradiso012

Se pune prajitura la frigider cateva ore sau mai bine peste noapte. O taiem cu un cutit rece.

Azi eu am facut si varianta cu gem si nuca (ca umplutura).

kinder paradiso002

[remember title=”Nu uita”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]