
Prajitura KINDER Paradiso
In seara aceasta am pregatit ceva foarte usor de preparat, respectiv o prajitura cu un blat pufos si o crema usoara, ideala pentru gustarile copiilor: prajitura KINDER PARADISO.
Nu uitati, daca doriti sa vedeti doar reteta, fara fotografiile in care ilustrez pasii, folositi butonul cu imprimanta, de mai sus:
Ingrediente blat
- 5 oua,
- 200 g zahar,
- 120 g amidon,
- 120 g faina tip 000 – eu am folosit-o pe
- 180 g unt 82% grasime – (foarte bun )
- 2 lingurite praf de copt,
- coaja rasa de la o lamaie
Preparare blat
In bolul unui mixer spargem ouale si le batem cu zaharul la viteza mare timp de 10 minute, pana avem o compozitie cremoasa si crescuta in volum.
Adaugam untul putin cate putin si mixam 5 minute.
Intr-un vas, amestecam faina cu amidonul si praful de copt, apoi le incorporam putin cate putin cu o spatula sau un tel, in compozitia de mai sus.
Ingrediente crema
- 300 g ,
- 100 g ciocolata alba, (eu am folosit Primola, buna si ieftina)
- 3 grame gelatina
- 1 lingurita miere,
- vanilie
Preparare crema
Gelatina o punem la inmuiat cu putina apa rece.
Ciocolata o rupem bucati si o topim la bain-marie. O lasam sa se raceasca.
In acest timp, batem frisca si cand ciocolata s-a racit o adaugam peste frisca, pe putin cate putin. Gelatina o topim pe baie de aburi si o adaugam in crema.
Se pune prajitura la frigider cateva ore sau mai bine peste noapte. O taiem cu un cutit rece.
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018