Prăjitură cu vișine super pufoasă

Despre cât de sănătoase sunt vișinele, am vorbit când am pregătit această rețetă de prăjitură cu vișine, cireșe și brânză, în care am folosit o compoziție de blat cu cacao.

De data aceasta am folosit ca bază blatul de la rețeta de cupcakes cu mure, care a fost foarte apreciată de prietenii Alina’s Cuisine.

A ieșit o prăjitură aromată, lejeră, răcoroasă și SUPER PUFOASĂ!

prajitura cu visine 026

Ingrediente

prajitura cu visine 000

  • 700 grame vișine
  • 300 g faina,
  • 175 g unt de calitate (eu folosesc , v-am mai spus)
  • 275 g zahar,
  • 5 oua,
  • 150 ml iaurt,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • un praf de sare, vanilie, coaja si zeama de la o lămâie

Preparare

Vișinele se curăță de sâmburi și se lasă într-o sită la scurs, până pregătim blatul.

Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius.

Faina se amesteca cu sarea si praful de copt.

 

Untul se freaca cu zahar.

prajitura cu visine 003

prajitura cu visine 004

Se adauga ouăle pe rand, amestecând bine dupa fiecare.

prajitura cu visine 005Adăugăm sucul si coaja de lamaie, vanilia.

prajitura cu visine 007

La final, adăugăm treptat faina amestecata cu praf de copt, precum și iaurtul.

prajitura cu visine 009

prajitura cu visine 013

Se tapetează  o tavă cu hârtie de copt, se pune compoziția de blat și se azează vișinele amestecate cu pesmetul.

prajitura cu visine 012

prajitura cu visine 014

Se bagă la cuptor circa 30 de min la 180 de grade. Se lasă să se răcească.

prajitura cu visine 015

 

După ce se răcește, se pudrează cu zahăr farin.

prajitura cu visine 017

prajitura cu visine 019

Poftă bună!

prajitura cu visine 031

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]