Prajitura cu nuca si gem

Prajitura cu nuca si gem

image_print

Prajiturile clasice cu nuca si gem sunt, inca din copilarie, preferatele mele. Uneori, pur si simplu nu pot rezista tentatiei de a readuce pe masa o astfel de prajitura.

Am incercat si de data aceasta si a iesit delicioasa.

Ba mai mult decat atat, am folosit bucati din aceasta prajitura pentru a face niste cakepops. Este inutil sa va mai povestesc ca am muncit foarte mult sa decorez aceste cakepops cat mai frumos, iar baietii le-au terminat imediat! Si sunt sigura ca este si datorita gustului foarte bun al acestei prajituri cu nuca si gem.

Ingrediente blat

  • 200 grame unt (eu folosesc mereu )
  • 225 grame faina
  • 5 galbenusuri
  • 100 grame zahar
  • Coaja rasa de la o jumatate de lamiae
  • Esenta de vanilie, dupa gust
  • 2 linguri de smantana

Preparare blat

Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Intr-un bol mixam untul pana se face spuma si adaugam treptat zaharul.

praji nuca gem 013

Continuam sa mixam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam cate un galbenus.

praji nuca gem 014

Adaugam smantana, coaja de lamaie, vanilia si faina treptat.

praji nuca gem 016

Amestecam cu mixerul la viteza mica.

praji nuca gem 017

Tapetam o tava (30x23cm) cu hartie de copt si turnam compozitia.

praji nuca gem 018

Coacem timp de 15 minute. In aceste 15 minute pregatim bezeaua cu nuca.

Ingrediente bezea

  • 5 albusuri
  • 100 grame zahar
  • Coaja de la o jumatate de lamiae
  • 90 grame nuca macinata
  • O lingura de faina
  • Un borcan de 400 grame gem de prune

Preparare bezea si asamblare prajitura

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si un pic de zeama de lamaie.

praji nuca gem 019

Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana cand avem o bezea ferma si lucioasa.

praji nuca gem 021

Adaugam nuca, faina, coaja de lamaie si amestecam usor.

praji nuca gem 025

Dupa cele 15 minute in care am copt blatul scoatem tava de la cuptor, distribuim gemul uniform.

praji nuca gem 031Distribuim apoi bezeaua, niveland bine.

praji nuca gem 032

Se baga din nou la cuptor inca 15 minute.

Scoatem tava din cuptor dupa ce s-a copt si o lasam la racit.

Taiem prajitura cu un cutit ascutit, eventual incalzit un pic pentru a nu sfarama bezeaua.

Dupa preferinta, se poate pudra sau i se poate pune o glazura de ciocolata.

praji nuca gem 034

Fotografii de la prietenii ALINA'S CUISINE care au incercat reteta

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.