Prajitura cu nuca si gem
Prajiturile clasice cu nuca si gem sunt, inca din copilarie, preferatele mele. Uneori, pur si simplu nu pot rezista tentatiei de a readuce pe masa o astfel de prajitura.
Am incercat si de data aceasta si a iesit delicioasa.
Ba mai mult decat atat, am folosit bucati din aceasta prajitura pentru a face niste cakepops. Este inutil sa va mai povestesc ca am muncit foarte mult sa decorez aceste cakepops cat mai frumos, iar baietii le-au terminat imediat! Si sunt sigura ca este si datorita gustului foarte bun al acestei prajituri cu nuca si gem.
Ingrediente blat
- 200 grame unt (eu folosesc mereu )
- 225 grame faina
- 5 galbenusuri
- 100 grame zahar
- Coaja rasa de la o jumatate de lamiae
- Esenta de vanilie, dupa gust
- 2 linguri de smantana
Preparare blat
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Intr-un bol mixam untul pana se face spuma si adaugam treptat zaharul.
Continuam sa mixam aproximativ 10 minute, dupa care adaugam cate un galbenus.
Adaugam smantana, coaja de lamaie, vanilia si faina treptat.
Amestecam cu mixerul la viteza mica.
Tapetam o tava (30x23cm) cu hartie de copt si turnam compozitia.
Coacem timp de 15 minute. In aceste 15 minute pregatim bezeaua cu nuca.
Ingrediente bezea
- 5 albusuri
- 100 grame zahar
- Coaja de la o jumatate de lamiae
- 90 grame nuca macinata
- O lingura de faina
- Un borcan de 400 grame gem de prune
Preparare bezea si asamblare prajitura
Batem albusurile spuma cu un praf de sare si un pic de zeama de lamaie.
Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana cand avem o bezea ferma si lucioasa.
Adaugam nuca, faina, coaja de lamaie si amestecam usor.
Dupa cele 15 minute in care am copt blatul scoatem tava de la cuptor, distribuim gemul uniform.
Distribuim apoi bezeaua, niveland bine.
Se baga din nou la cuptor inca 15 minute.
Scoatem tava din cuptor dupa ce s-a copt si o lasam la racit.
Taiem prajitura cu un cutit ascutit, eventual incalzit un pic pentru a nu sfarama bezeaua.
Dupa preferinta, se poate pudra sau i se poate pune o glazura de ciocolata.
Fotografii de la prietenii ALINA'S CUISINE care au incercat reteta
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018