Prajitura cu nuca de cocos si crema de vanilie
Dragii mei, a trecut ceva timp de cand nu am mai postat retete noi, insa zilele acestea am reusit sa imi fac putin timp pentru a va aduce o reteta noua de prajitura, pe care sa o incercati pentru masa de Craciun sau de Anul Nou.
Este o prajitura care arata foarte bine in sectiune, iar gustul bineinteles ca este unul foarte bun, cu arome care se combina excelent : blat de cocos, cafea aromatizata cu lichior, crema fina de vanilie, ciocolata… o minunatie !
Dar sa trecem la treaba !
Cantitatile sunt pentru o tava cu dimensiunile de 20×30 cm
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius si tapetam forma cu hartie de copt.
Blat
Ingrediente blat
Pentru 2 foi de blat, avem nevoie de :
- 6 albusuri
- Un praf de sare
- 6 linguri de zahar
- 60 grame fulgi nuca de cocos (razuiti, daca aveti rabdare, sau luati direct fulgi de cocos de genul acesta)
- 2 linguri de faina
Preparare
In vasul mixerului, batem spuma albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare si zaharul este topit.
Peste albusuri adaugam amestecul de faina si nuca de cocos.
Amestecam usor cu un tel sau o spatula si impartim compozitia in 2 parti egale.
Punem in tava ½ din compozitie si coacem foaia de blat aproximativ 15-18 minute ( sa fie usor rumenita).
Procedam la fel si cu cealalta foaie.
Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca
Crema de vanilie
Ingrediente
- 6 galbenusuri
- 6 linguri zahar
- 250 ml lapte
- 3 linguri amidon (eu folosesc acest Gustin, de Dr Oetker)
- 1 lingurita extract de vanilie (acesta )
- 200 grame unt 80% grasime
Preparare
Intr-o crăticioară amestecăm gălbenușurile cu amidonul, până se omogenizează.
Adăugăm zahărul și laptele, puțin câte puțin.
Punem crema la foc mic și amestecăm în continuu.
Când începe să se îngroașe (adică după aproximativ 5 minute) amestecăm energic și mai ținem pe foc maxim 2 minute, după care dăm deoparte și adăugăm vanilia.
Punem folie alimentară pe suprafața cremei și o lăsăm la răcit.
Când crema s-a răcit, batem untul spumă și adăugăm treptat câte o lingură din crema de vanilie (atenție, răcită!).
Omogenizăm astfel toată crema de vanilie cu untul bătut spumă.
Alte ingrediente
Mai avem nevoie de:
- 100 ml cafea indulcita (amestecata cu cele 3 linguri de lichior de cafea)
- Un pachet de biscuiti
- 150 grame ciocolata amaruie sau cu lapte topita la bain-marie cu 4 linguri de ulei.
Asamblare
Asezam o foaie de blat, o ungem cu 1/3 din crema, asezam un rand de biscuiti ( ii inmuiem putin in cafea), turnam ciocolata topita si dam prajitura la frigider aproximativ 30 de minute sau pana se intareste ciocolata.
Scoatem prajitura de la frigider si adaugam inca un strat de crema de vanilie (1/3), punem a 2-a foaie de blat si ungem cu crema de vanilie ramasa.
Deasupra decoram cu ciocolata razuita si presaram nuca de cocos.
Prajitura se pune la frigider peste noapte si apoi se poate servi.
Spor la treaba si pofta buna !
[remember title=”Nu uita!”]Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[/remember] [photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018