Prajitura cu mousse de visine
Cred ca nu sunt singura pentru care prajitura cu mousse de visine este o una din prajiturile favorite. Arata bine, are un gust placut si delicat, iar acest lucru este confirmat si de faptul ca dintr-o selectie de prajituri dispare de regula prima, alaturi de prajitura Alba ca zapada, pe care o stim cu toti din copilarie.
Blat
Ingrediente
- 250 grame unt 80-82% grasime (pentru rezultate foarte bune, va recomand )
- 250 grame zahar
- 6 galbenusuri
- 250 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 50 grame cacao
- 300 grame faina
Preparare
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Untul se freaca cu zaharul pentru 5-10 minute.
Se adauga pe rand 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga alternativ laptele si 300 g faina amestecata cu 1 plic praf de copt si 50 g cacao. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina. Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 min (proba scobitorii).
Lasam blatul sa se raceasca.
Mousse de visine
Ingrediente
- 300 grame visine
- 125 grame zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 400 grame frisca batuta cu 4 linguri de zahar pudra
- 400 grame iaurt grecesc 10-12 % grasime
- 70 grame zahar pudra
- 25 grame gelatina
Preparare
Intr-o cratita, punem visinele si zaharul la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand visinele au inceput sa se inmoaie, oprim focul, le pasam cu blenderul, dupa care punem din nou pe foc, piureul obtinut.
Continuam sa-l fierbem pana cand spuma de deasupra incepe de dispara. Oprim focul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa se raceasca.
Cat timp se raceste piureul de visine, punem gelatina la hidratat cu aprox. 200 ml apa rece pentru aproximativ 10 minute.
Frisca o batem cu zaharul pudra, adaugam iaurtul si omogenizam.
Topim gelatina pe baie de aburi si o incorporam in piureul de visine, apoi punem piureul in frisca amestecata cu iaurt. Omogenizam foarte bine.
Punem mousse-ul deasupra blatului rece si dam la frigider pana cand mousse-ul de intareste.
Jeleu de visine
Ingrediente
- 1 compot de visine
- 2 linguri de zahar
- 2 plicuri tort Gelee (eu am folosit varianta transparenta a )
Preparare
Zeama de la compot o punem la fiert. Cand a inceput sa fiarba, adaugam plicurile de tort gelee amestecate cu zahar si dizolvate cu cateva linguri de compot. Mai lasam pe foc un minut, apoi lasam jeleul sa se racoreasca cateva minute. Turnam jeleul deasupra prajiturii si o punem la frigider sa se intareasca.
Pofta buna!
[remember title=”Nu uita!”]
Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!
[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]
Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!
[/photo]
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018