Prajitura cu mousse de visine

Prajitura cu mousse de visine

image_print

Cred ca nu sunt singura pentru care prajitura cu mousse de visine este o una din prajiturile favorite. Arata bine, are un gust placut si delicat, iar acest lucru este confirmat si de faptul ca dintr-o selectie de prajituri dispare de regula prima, alaturi de prajitura Alba ca zapada, pe care o stim cu toti din copilarie.prajitura cu mousse de visinei 021

Blat

Ingrediente

  • 250 grame unt 80-82% grasime (pentru rezultate foarte bune, va recomand )
  • 250 grame zahar
  • 6 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 50 grame cacao
  • 300 grame faina

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Untul se freaca cu zaharul pentru  5-10 minute.

Se adauga pe rand 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga alternativ laptele si 300 g faina amestecata cu 1 plic praf de copt si 50 g cacao. Punem compozitia intr-o tava dreptunghiulara cu pereti detasabili, unsa si tapetata cu faina. prajitura cu mousse de visinei 002Se coace in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25 min (proba scobitorii).prajitura cu mousse de visinei 015

Lasam blatul sa se raceasca.

Mousse de visine

Ingrediente

  • 300 grame visine
  • 125 grame zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 400 grame frisca batuta cu 4 linguri de zahar pudra
  • 400 grame iaurt grecesc 10-12 % grasime
  • 70 grame zahar pudra
  • 25 grame gelatina

Preparare

Intr-o cratita, punem visinele si zaharul la foc mic, amestecand din cand in cand. prajitura cu mousse de visinei 005Cand visinele au inceput sa se inmoaie,  oprim focul, le pasam cu blenderul, dupa care punem din nou pe foc, piureul obtinut.prajitura cu mousse de visinei 007

prajitura cu mousse de visinei 008Continuam sa-l fierbem pana cand spuma de deasupra incepe de dispara. Oprim focul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa se raceasca.

Cat timp se raceste piureul de visine, punem gelatina la hidratat cu aprox. 200 ml apa rece pentru aproximativ 10 minute.

Frisca o batem cu zaharul pudra, adaugam iaurtul si omogenizam.

prajitura cu mousse de visinei 010

prajitura cu mousse de visinei 011Topim gelatina pe baie de aburi si o incorporam in piureul de visine, apoi punem piureul in frisca amestecata cu iaurt. Omogenizam foarte bine.

prajitura cu mousse de visinei 013

prajitura cu mousse de visinei 014Punem mousse-ul deasupra blatului rece si dam la frigider pana cand mousse-ul de intareste.prajitura cu mousse de visinei 001

Jeleu de visine

Ingrediente

  • 1 compot de visine
  • 2 linguri de zahar
  • 2  plicuri tort Gelee (eu am folosit varianta transparenta a )

Preparare

Zeama de la compot o punem la fiert. prajitura cu mousse de visinei 018Cand a inceput sa fiarba, adaugam plicurile de tort gelee amestecate cu zahar si dizolvate cu cateva linguri de compot.prajitura cu mousse de visinei 009 Mai lasam pe foc un minut, apoi lasam jeleul sa se racoreasca cateva minute.prajitura cu mousse de visinei 012 Turnam jeleul deasupra prajiturii si o punem la frigider sa se intareasca.

prajitura cu mousse de visinei 020

Pofta buna!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]prajitura cu mousse de visinei 027

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.