Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

Prajitura cu mousse de capsuni si glazura de ciocolata

image_print

Acum cateva zile am acceptat provocarea Dr. Oetker #prajituridroetker, venita prin intermediul dragei Ina Niculescu, de a prepara o prajitura. Am acceptat provocarea cu mare drag pentru ca imi place foarte mult sa prajituresc si pentru ca Dr. Oetker reprezinta pentru mine alegerea numarul 1 in ceea ce priveste calitatea ingredientelor pe care le folosesc la prepararea retetelor.

Am primit un pachet cu mai multe ingrediente (zahar vanilat, zahar aromat cu rom, zahar aromat cu scortisoara, praf de copt, cacao, gelatina, crema brandy, glazura de ciocolata, frisca, vanilie bourbon),  pe care le cunosteam foarte bine si pe care le-am recomandat si in alte retete ale mele, in afara concursului, pentru ca reprezinta un bun raport pret/calitate pentru orice bucatarie.

Am incercat sa pregatesc o reteta in care sa folosesc cat mai multe dintre aceste ingrediente. Si cum sezonul capsunilor a inceput, am decis sa prepar o prajitura simpla. dar foarte gustoasa, pe care o poate prepara orice gospodina.

Daca iti place aceasta reteta sau celelalte retete postate de mine si doresti sa ma sustii in concursul Dr. Oetker, fa click aici, intra pe pagina mea de Facebook si da-mi un Like la aceasta postare, pana pe 15 Mai 2016!

Multumesc!

prajitura cu mousse de capsuni030

Blat de cacao

Ingrediente

prajitura cu mousse de capsuni004

Pentru o tava de 22×22 cm, avem nevoie de :

  • 3 oua
  • 100 grame zahar
  • 15 ml apa
  • 15 ml ulei
  • 4 linguri faina
  •  10 grame cacao – de exemplu aceasta 
  • ½ lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 plic vanilie Bourbon – am folosit aceasta Dr. Oetker

Preparare

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam tava cu hartie de copt..

Separam ouale. prajitura cu mousse de capsuni002

prajitura cu mousse de capsuni003

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat zaharul.

prajitura cu mousse de capsuni007

Mixam pana vom obtine o bezea tare, apoi adaugam apa,

Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se mixeaza putin, apoi le incorporam usor cu o spatula in compozitia de albusuri. prajitura cu mousse de capsuni012

Nu uitam sa adauga si vanilia Bourbon.

prajitura cu mousse de capsuni009

Faina, praful de copt si cacaua se amesteca, apoi se adauga treptat in compozitia de mai sus.

prajitura cu mousse de capsuni005

prajitura cu mousse de capsuni006Amestecam usor cu o spatula, pana compozitia este bine omogenizata.

prajitura cu mousse de capsuni014

Turnam amestecul in tava si coacem la 180 grade aproximativ 30 de minute, sau pana cand scobitoarea iese curata.

prajitura cu mousse de capsuni015

Dupa ce se coace, il lasam sa se raceasca apoi il taiem in 2 foi.

prajitura cu mousse de capsuni016

Sirop

Ingrediente

  • 250 ml apa
  • 125 grame zahar
  • 1 plic cappuccino de ciocolata
  • 1 plic zahar vanilat  cu rom sau esenta de rom dupa gust

Preparare sirop

Intr-un ibric, punem apa , zaharul si cappucino la fiert. Dupa ce a dat in clocot, oprim focul si lasam sa se raceasca apoi adaugam romul.

Mousse de capsuni

Ingrediente

  • 250 grame capsuni
  • 80 grame zahar
  • 300 grame frisca batuta
  • 7 grame gelatina – eo folosesc de regula aceasta gelatina
  • 50 ml apa rece

Preparare

Capsunile se spala si se amesteca cu zaharul, apoi se fac piure.prajitura cu mousse de capsuni020

Gelatina se pune la hidratat cu apa rece (50 ml), se topeste 10 secunde la cuptorul cu microunde.

prajitura cu mousse de capsuni018

prajitura cu mousse de capsuni019

Se adauga peste piureul de capsuni, dupa care se omogenizeaza.

Frisca batuta se incorporeaza in 3 etape in piureul de capsuni.

prajitura cu mousse de capsuni021

Punem mousse-ul la frigider pentru 1-2 ore.prajitura cu mousse de capsuni013

Asamblare

Pentru montarea prajiturii vom folosi aceeasi tava  in care am copt blatul.

Asezam prima foaie de blat si o insiropam cu jumatate din cantitatea de sirop.

prajitura cu mousse de capsuni022

Punem deasupra mousse-ul de capsuni si dam la frigider pana se intareste putin.

prajitura cu mousse de capsuni023

Asezam apoi a doua foaie de blat si o insiropam cu restul de sirop.

prajitura cu mousse de capsuni024

Punem prajitura la frigider cel putin 6 ore sau peste noapte.

Glazura de ciocolata

Preparare

Pentru glazurarea prajiturii am folosit glazura de ciocolata Dr.Oetker (1 plic) care se prepara conform instructiunilor de pe pachet.prajitura cu mousse de capsuni025

Se toarna glazura deasupra prajiturii, apoi se lasa la frigider pana se solidifica.

prajitura cu mousse de capsuni026

Prajitura se portioneaza cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.prajitura cu mousse de capsuni027

Se decoreaza cu frisca si capsuni.

prajitura cu mousse de capsuni035

Se serveste cu pofta !!!

[remember title=”Nu uita!”]

Daca iti plac retetele explicate de mine, intra pe pagina mea de Facebook, Alina’s Cuisine, si da-mi un LIKE. Iti multumesc!

[/remember]

prajitura cu mousse de capsuni038

[photo title=”Ai incercat aceasta reteta?”]

Ti-a placut? Impartaseste cu noi rezultatul. Intra aici si incarca fotografia facuta de tine. Nu iti face griji daca nu este profesionista, nici noi nu suntem. Vei gasi mai apoi fotografia ta pe aceasta pagina. Iti multumesc!

[/photo]

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.