Prajitura cu miere

image_print

Pentru foi:

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150 grame zahar
  • 5 linguri lapte
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 50 grame unt

Preparare foi

Se pun toate pe foc si dupa topirea zaharului se adauga 500 grame faina, toata odata. Se fac 4 foi, se dau la copt pe fundul tavii.

Pentru crema:

Ingrediente

  • 400 grame zahar
  • 200 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 2-3 linguri faina
  • 150 grame unt
  • vanilie

Preparare crema

Etapa 1: 25o grame zahar se arde cu 200 ml apa si se fierbe pana la topire. Se mai adauga restul de zahar si se mai lasa putin pe foc.

Etapa 2: Se amesteca 200 ml lapte cu 203 linguri faina, fara sa faca cocoloase. Se pune aceasta ingrosala peste compozitia obtinuta mai devreme si se fierbe pana se ingroasa bine. Se da jos de pe foc si se adauga 150 grame unt si vanilie.

Asamblare:

Se pune crema intre foi. Deasupra se unge cu putina crema si se razuie ciocolata.

The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.