Prajitura cu miere
Pentru foi:
Ingrediente
- 1 ou
- 150 grame zahar
- 5 linguri lapte
- 2 linguri miere
- 1 lingurita bicarbonat
- 50 grame unt
Preparare foi
Se pun toate pe foc si dupa topirea zaharului se adauga 500 grame faina, toata odata. Se fac 4 foi, se dau la copt pe fundul tavii.
Pentru crema:
Ingrediente
- 400 grame zahar
- 200 ml apa
- 200 ml lapte
- 2-3 linguri faina
- 150 grame unt
- vanilie
Preparare crema
Etapa 1: 25o grame zahar se arde cu 200 ml apa si se fierbe pana la topire. Se mai adauga restul de zahar si se mai lasa putin pe foc.
Etapa 2: Se amesteca 200 ml lapte cu 203 linguri faina, fara sa faca cocoloase. Se pune aceasta ingrosala peste compozitia obtinuta mai devreme si se fierbe pana se ingroasa bine. Se da jos de pe foc si se adauga 150 grame unt si vanilie.
Asamblare:
Se pune crema intre foi. Deasupra se unge cu putina crema si se razuie ciocolata.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018