Prajitura CIO-CIO-SAN

Prajitura CIO-CIO-SAN

image_print

Pentru foi:

Ingrediente

    • 250 grame unt de 82% grasime
    • 150 grame zahar farin
    • 3 galbenusuri
    • 1/2 pahar lapte
    • 1 lingurita amoniac stins
    • 500 grame faina
    • vanilie
    • coaja de lamaie

Preparare foi

    1. Se freaca untul cu zaharul si se adauga galbenusurile, laptele in care s-a dizolvat amoniacul, faina treptat. Se framanta bine si se fac 4 foi.
    1. Se dau la copt separat, pe dosul tavii.

Pentru crema:

Ingrediente

    • 250 ml lapte
    • rom
    • 2 linguri cacao
    • 5 linguri zahar (sau mai mult, in functie de gust)
    • 150 grame unt
    • 4 linguri gem de prune
    • nuca

Preparare crema

Se toarna intr-un vas laptele in care se sfarama o foaie, se pune gemul, cacao, zahar, untul si se freaca pana se obtine o crema.

Pentru crema de bezea:

Ingrediente

    • 3 albusuri
    • 200 grame zahar
    • zeama de la o lamaie
    • vanilie
    • un praf de sare

Preparare crema de bezea

Se amesteca albusurile cu zaharul si se pun la bain-marie amestecand incontinuu pana cand zaharul este complet dizolvat.

Dam jos de pe foc si mixam la viteza mare pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa, adaugand treptat zeama de lamaie si vanilia.

Asamblare:

Se pune crema intre foi si deasupra se pune bezeaua. Se rade ciocolata pe deasupra.

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.