Prajitura chinezeasca
Prajitura chinezeasca, o alta prajitura din caietul meu de retete
Blat:
Ingrediente blat
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 200 g nuci macinate
- 1 lingura cacao
- 100 g faina
- 6 albusuri
Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra. Se adauga nuca macinata, cacao si faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia de mai sus, usor cu o spatula.Preparare blat
6 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar tos pana avem o crema care se albeste.Preparare
Blatul se pune intr-o tava in care se pune hartie de copt. Se coace timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cat timp este la cuptor pregatim crema de galbenusuri. Cand au trecut 20-25 de minute, scoatem blatul din cuptor si intindem crema. Mai dam la cuptor cca 10-12 min. Oprim cuptorul si o mai lasam inca 10-15 min in cuptor cu usa usor deschisa. Prajitura se taie rece cu un cutit bine ascutit pe care il trecem prin flacara pentru a nu crapa crema (dupa fiecare rand taiat).Asamblare
Se decoreaza cu glazura de ciocolata.
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018