Prajitura chinezeasca

Prajitura chinezeasca

image_print

Prajitura chinezeasca, o alta prajitura din caietul meu de retete

prajitura chinezeasca 04

Blat:

Ingrediente blat

  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g nuci macinate
  • 1 lingura cacao
  • 100 g faina
  • 6 albusuri

prajitura chinezeasca 02

Preparare blat

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pudra. Se adauga nuca macinata, cacao si faina. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia de mai sus, usor cu o spatula.

prajitura chinezeasca 06
Crema de galbenus:

Preparare

6 galbenusuri se freaca cu 150 g zahar tos pana avem o crema care se albeste.

prajitura chinezeasca 05

Asamblare

Blatul se pune intr-o tava in care se pune hartie de copt. Se coace timp de 20-25 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cat timp este la cuptor pregatim crema de galbenusuri. Cand au trecut 20-25 de minute, scoatem blatul din cuptor si intindem crema. Mai dam la cuptor cca 10-12 min. Oprim cuptorul si o mai lasam inca 10-15 min in cuptor cu usa usor deschisa. Prajitura se taie rece cu un cutit bine ascutit pe care il trecem prin flacara pentru a nu crapa crema (dupa fiecare rand taiat).
Se decoreaza cu glazura de ciocolata.

 

 
The following two tabs change content below.
Mama, sotie... Retetele mele sunt cele facute in casa, pentru familie, fara pretentii de CHEF. Pot sa va asigur insa ca sunt gustoase! Spre sfarsitul anului 2014, am devenit membra a unui grup pe Facebook, denumit „Retete de mamici” (multumesc tuturor admin-ilor grupului). Am inceput sa postez incercarile mele culinare, a inceput sa imi placa, am inceput sa explorez, a inceput sa imi placa, am invatat lucruri noi, a inceput sa imi placa si mai mult…Si iata ca acum impartasesc cu voi aceasta pasiune.

Latest posts by Alina's Cuisine (see all)

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.