Placinte rufoase…ca in Bucovina
Placinte Rufoase (aluat in foi) cu umplutura de branza, ceapa verde si marar ( ca in Basarabia) 🙂 Se topesc in gura…..extrem de fragede 🙂 – sursa Anisoara
Ingrediente
- 3 linguri de smantana
- 3 linguri de untura curata de porc
- 3 lingurite de otet alb de masa
- 3 linguri de apa
- 3 galbenusuri si UN OU
- 3 pahare pline de faina (masura de 250 ml)
- o lingurita rasa de sare
Pentru ungerea aluatului:
- 1 pahar de faina
- 1 pahar de untura sau
- 200 grame de unt 82% grasime sau margarina
Toate ingredientele e necesar sa fie aduse la temperatura camerei.
Preparare
Se amesteca toate ingredientele indicate mai sus, intr-un vas si se framanta cu mainele un aluat, timp de 3-4 minute. Se formeaza intr-o bila neteda.
Dupa framantarea lui rezulta un aluat cu greutatea de 750-800 de grame. El se imparte in 9-10 parti egale. Se fac bilute si se lasa sa se odihneasca pe masa de lucru, cam 15 minute. E nevoie si sa inveliti aluatul cu un servetel de bucatarie (nu folositi folie de plastic).
Ingrediente
- 1.5 kg de branza de vaci
- 2 oua
- sare dupa gust
- marar proaspat
- sau cozi de ceapa verde
Aceste ingrediente se amesteca pana se integreaza omogen.
- 1-2 oua pentru uns placintele
- putin ulei pentru uns tava de copt sau hartia de pergament.
Asamblare
Dupa ce intindem aluatul rece in cerc , adaugam implutura de branza in jurul la 150 grame. Placintele sunt cu atat mai gustoase cu cat se pune mai multa umplutra, din branza de vaci amestecata cu ou, sare si verdeata.
Se impacheteaza astfel:
Se coc la un cuptor bine incalzit la temperatura de 200-220 C, primele 5-7 minute, dupa care se continua coacerea inca 15 minute la 180 grade C.
Pofta buna!
Latest posts by Alina's Cuisine (see all)
- Painici fara framantare - 5 aprilie 2020
- Prăjitura Arlechin - 13 ianuarie 2019
- Blat pufos de vanilie - 10 martie 2018